Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 oktober 2016

Dit is waarom echte serieuze denkers ‘goud’ overwegen

De prijs van goud kan verdubbelen vanaf het punt waar de GOUDPRIJS nu staat, aldus Raoul Pal, voorheen werkzaam bij Goldman Sachs en één van de grootste ‘big-picture’ investeerders wereldwijd. Raoul runde een gigantische hedge fund totdat hij zoveel geld gemaakt had en met pensioen is gegaan. Kortom, een man met kennis en verstand van zaken.

Onlangs schreef hij over goud in zijn research nieuwsbrief ‘The Global Macro Investor’ die wordt gelezen door ’s werelds grootste money managers:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 oktober 2016

Indiërs kunnen gaan zorgen voor een stijgende GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS heeft het sinds de maand juli niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de start van de tweede helft van het jaar heeft het gele edelmetaal wat procenten aan waarde moeten inleveren en op dit moment beweegt de GOUDPRIJS binnen een zijwaartse trend. Toch kan daar binnenkort verandering in gaan komen.

Een van de grootste goudkevers zijn toch wel de Indiërs. Op dit moment is het jaarlijkse trouwseizoen volop in gang en als trouwgeschenk wordt er vaak een beroep gedaan op het glimmende edelmetaal. Daarnaast maakt een onderzoek uit 2013 van de ‘Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry’ (FICCI) duidelijk dat driekwart van de Indiërs goud daarnaast ziet als een ‘veilige belegging’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Het verschil tussen beleggen in goud en beleggen in zilver

Investeren in edelmetaal betekent voor de meeste beleggers beleggen in goud. Zilver staat over het algemeen in de schaduw van goud. Het verschil tussen goud en zilver is enorm. Er komt meer dan 10 keer zoveel zilver uit de grond dan goud terwijl de GOUDPRIJS momenteel 71 keer zo hoog als de zilverprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 oktober 2016

Topman goudindustrie voorspelt GOUDPRIJS van minstens $5.000

Beleggers doen er beter aan om niet te luisteren naar beleidsmakers, maar naar personen die het al jaren bij het rechte eind hebben. Een van die personen waar we bij Slim Beleggen al jaren naar luisteren is Pierre Lassonde. Lassonde is de voormalige president van Newmont Mining, was voorzitter van World Gold Council en is de topman van Franco-Neveda. Een grote meneer in de goudmarkt. Maar hij heeft vooral een bijzonder scherpe blik op het financiële systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Analist Wells Fargo ziet GOUDPRIJS terugvallen naar $1.050

John LaForge van Amerikaanse zakenbank Wells Fargo ziet weinig hoop voor een sterke GOUDPRIJS. Volgens LaForge zal de GOUDPRIJS zelfs terugvallen tot $1.050. Hij ziet dit als een normaal proces in een langdurige daling.

LaForge ziet goud als een grondstof en grondstoffen zitten in een langdurige berenmarkt. Traditioneel duren berenmarkten in grondstoffen zo’n 20 jaar met tussentijds ups en downs. De huidige berenmarkt duurt nog maar 5 jaar.

De GOUDPRIJS zal dan ook het dieptepunt van eind december 2015 opnieuw testen. Het is niet ongewoon dat de prijzen van grondstoffen hun eerste dieptepunt opnieuw gaan testen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$