Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 1711 tot 1715
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Goud en zilver report (Week 21)

De GOUDPRIJS steeg afgelopen week met 1,15%, de zilverprijs bleef vrijwel onveranderd. Marketupdate heeft iedere week een kort overzicht van de laatste nieuwtjes uit de goud- en zilvermarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De stijging van de GOUDPRIJS is een groot misverstand

Beleggers beginnen stilaan te begrijpen dat de oude economische modellen niet meer werken. Zo ook voor goud. Goud kende een sterke stijging in de verwachting van inflatie of zelfs hyperinflatie. Maar ook daarin waren de beleggers verkeerd. Dat is de reden waarom goud nu niet meer aantrekkelijk is. De stijging van de GOUDPRIJS de laatste jaren was gebaseerd op een groot misverstand, zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDPRIJS nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDPRIJS, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDPRIJS.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

GOUDPRIJS lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het goud. De GOUDPRIJS lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

"De dagen van goud zijn geteld"

Goud is een volkomen nutteloos metaal dat in een tijdperk van lage inflatie geen enkel nut heeft. Centrale banken hebben het metaal door de jaren heen zeer geleidelijk verkocht, om een crash van de GOUDPRIJS te voorkomen. We lezen dit in een opiniestuk in de Financial Times uit 2004. De GOUDPRIJS was toen $400 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$