Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1711 tot 1715
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Mike “Mish” Shedlock: Bull market goud is NIET voorbij

Credit Suisse zegt in een nota dat goud nog meer onderuit zal gaan aangezien het appetijt voor goud bij de grote investeerders op een 5-jaars dieptepunt staat. De fysieke vraag naar goud vertraagt waardoor de GOUDPRIJS zal terugvallen tot $ 1.100 binnen een jaar en onder de $ 1.000 binnen de 5 jaar. Maar  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

Dit is waarom de centrale banken zullen verliezen…

In het artikel "De echte waarde van goud ligt momenteel op $ 10.783/oz" kwam al aan bod dat er maar een mogelijke exit-strategie bestaat voor de centrale banken, namelijk via de opwaardering van de GOUDPRIJS. Uit hetzelfde artikel van GoldMoney komt ook de conclusie waarom de centrale banken gedoemd zijn om hun strijd te verliezen.

[...]

Bron:
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

GOUDPRIJS zal bepaald worden door handel in fysiek goud

Jim Sinclair: “Handel in fysiek goud zal papiergoud vervangen”

Goudanalist Jim Sinclair is van mening dat de GOUDPRIJS in de toekomst bepaald zal worden door de handel in fysiek goud. Momenteel wordt de prijs nog bepaald door de handel in contractuele verplichtingen, ook wel ‘papiergoud’ genoemd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 27 mei 2013

ETF's moeten 109 ton goud verkopen

Barclays schat in dat beleggingsfondsen die goudstaven bewaren voor de aandeelhouders (zogeheten ETF's) nog 109 ton goud 'teveel' hebben. Door de daling van de GOUDPRIJS willen meer beleggers van hun papieren claimbewijs af. De verkoop van goud door ETF's schept eenmalig extra aanbod en houdt daarmee de prijs laag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Vooruitblik: Meningen verdeeld over richting van de GOUDPRIJS

Alhoewel de afgelopen week een positieve week was voor de GOUDPRIJS, waarin het edelmetaal een stijging liet zien tot net onder de 1400 dollar grens, zijn analisten voor de komende week onzeker welke richting goud op zal gaan. Volgens de wekelijkse enquête van Kitco waarin investeerders wordt gevraagd naar de verwachtingen van de goudkoers voor de komende week blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$