Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1716 tot 1720
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Vooruitblik: Meningen verdeeld over richting van de GOUDPRIJS

Alhoewel de afgelopen week een positieve week was voor de GOUDPRIJS, waarin het edelmetaal een stijging liet zien tot net onder de 1400 dollar grens, zijn analisten voor de komende week onzeker welke richting goud op zal gaan. Volgens de wekelijkse enquête van Kitco waarin investeerders wordt gevraagd naar de verwachtingen van de goudkoers voor de komende week blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 26 mei 2013

Goud en zilver report (Week 21)

De GOUDPRIJS steeg afgelopen week met 1,15%, de zilverprijs bleef vrijwel onveranderd. Marketupdate heeft iedere week een kort overzicht van de laatste nieuwtjes uit de goud- en zilvermarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

De stijging van de GOUDPRIJS is een groot misverstand

Beleggers beginnen stilaan te begrijpen dat de oude economische modellen niet meer werken. Zo ook voor goud. Goud kende een sterke stijging in de verwachting van inflatie of zelfs hyperinflatie. Maar ook daarin waren de beleggers verkeerd. Dat is de reden waarom goud nu niet meer aantrekkelijk is. De stijging van de GOUDPRIJS de laatste jaren was gebaseerd op een groot misverstand, zegt 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDPRIJS nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDPRIJS, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDPRIJS.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

GOUDPRIJS lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het goud. De GOUDPRIJS lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$