Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1716 tot 1720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Short squeeze goud komt dichterbij

Het aantal shorts op de papieren goudmarkt neemt voor de 6e opeenvolgende week toe. Het aantal short posities is momenteel al goed voor 14,6 miljoen ounces goud. De negativiteit rond het gele edelmetaal blijft toenemen. Als de GOUDPRIJS de weerstand van $ 1.400 kan doorbreken onder impuls van de fysieke vraag naar goud, komt een short squeeze heel dichtbij zegt

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 mei 2013

Centrale banken blijven goud kopen

De centrale banken van Rusland, Griekenland, Turkije Kazakhstan en Azerbeidjan hebben hun goudreserves in april voor de 7de maand op rij aangevuld. De centrale bankiers liggen dus blijkbaar niet wakker van de corrigerende beweging die de GOUDPRIJS vorige maand heeft gemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Make no mistake! Amerikaanse monetaire politiek zal GOUDPRIJS blijven ondersteunen

Francisco Blanch van Bank of America Merrill Lynch Global Research neemt de handschoen op tegen al diegenen die schreeuwen dat het over en uit is met het goud. Het is namelijk opvallend dat god en klein piertje momenteel de GOUDPRIJS de dieperik in schreeuwt.

Volledig ten oprechte volgens Blanch, want er zijn wel degelijk argumenten in te brengen die pro het goud pleiten. De Amerikaanse monetaire politiek zal de GOUDPRIJS blijven ondersteunen, de Fed blijft namelijk aan een gezapig tempo geld drukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Goud bleef nooit lang onder de ‘Stairway To Hell’

Citibank analist Tom Fitzpatrick is optimistisch voor goud op de middellange en lange termijn. Hij verwijst daarvoor naar de 'Stairway To Hell', de trap naar de hel van het Amerikaanse schuldplafond. Het schuldplafond is al geruime tijd uit het nieuws verdwenen, maar sinds 2000 is de GOUDPRIJS nooit lang onder de evolutie van het Amerikaanse schuldplafond gebleven.

In 2008 daalde de GOUDPRIJS al eens terug tot $ 682 waarna het opveerde tot $ 1.921 in drie jaar tijd. Eenzelfde evolutie zou de GOUDPRIJS doen zakken tot $ 1.260 om daarna op te veren naar $ 3.500 tegen 2016. Dit komt overeen met de vermoedelijke evolutie van het Amerikaanse schuldplafonds aldus Tom Fitzpatrick.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 mei 2013

Waarom je goed vast moet houden aan je goud!

Elke keer de prijs voor goud op de beurs naar boven of naar beneden gaat, wegen de beleggers de voor- en de nadelen tegen elkaar af. Het is de papieren GOUDPRIJS die voor kopzorgen zorgt. Het fysieke goud werkt zich ondertussen een weg van de zwakke handen naar de sterke handen. Sterke handen kopen bij de dips, zwakke handen verkopen in paniek.

Of de shake-out van vorige maand de laatste was, zal de toekomst moeten uitwijzen. Het heeft er wel voor gezorgd dat het proces versneld. Hoewel de fysieke kracht niet kan voorkomen dat de prijs eventueel nog lager kan, zijn er voldoende sterke handen die uitreiken naar het fysieke goud. Nu zou dus het slechtste moment zijn om je overtuiging over boord te gooien en over stag te gaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$