Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1721 tot 1725
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

Waarom manipuleren de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger?

In een interview op Financial Sense vraagt Marc Faber zich af waarom de centrale banken de GOUDPRIJS niet hoger manipuleren, in de veronderstelling dat ze de GOUDPRIJS nu naar beneden manipuleren. Er zijn vele theorieën over de manipulatie van de GOUDPRIJS, maar daar distantieert Faber zich van. Hij vraagt zich wel af wie bevoordeeld is bij een lagere GOUDPRIJS.

Faber zegt dat volgens Eric Sprott de goudvoorraden in de Verenigde Staten verdwenen zijn. De Federal Reserve zou daarom de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren. Maar waarom zou de Federal Reserve de GOUDPRIJS naar beneden manipuleren en daardoor China, Rusland en India de kans geven om goedkoop goud in te slaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

GOUDPRIJS lijkt dubbele bodem te vormen

Matthew Schilling, commodity broker bij R.J. O’Brien in Chicago, is op basis van de charts niet zo pessimistisch voor het goud. De GOUDPRIJS lijkt een dubbele bodem te vormen, van waarop een herstelfase kan ingezet worden. Hoe ver dat herstel kan reiken is nog onduidelijk.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 mei 2013

"De dagen van goud zijn geteld"

Goud is een volkomen nutteloos metaal dat in een tijdperk van lage inflatie geen enkel nut heeft. Centrale banken hebben het metaal door de jaren heen zeer geleidelijk verkocht, om een crash van de GOUDPRIJS te voorkomen. We lezen dit in een opiniestuk in de Financial Times uit 2004. De GOUDPRIJS was toen $400 per troy ounce.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Goud heeft goede dag

Bernankes uitspraken van gisteren waren zodanig vaag, dat handelaren aanvankelijk dachten dat hij zijn QE-programma zou voortzetten. Totdat ze de man lieten uitspreken, toen kwamen ze erachter dat hij het monetair verruimen gaat afbouwen. 

Dus knalde de GOUDPRIJS omlaag. Maar. We weten niet wanneer hij de duimschroeven gaat aandraaien. En dus gaat goud momenteel best weer lekker. See no evil, hear no evil. En iets met speculatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Wakker worden met een GOUDPRIJS van $ 4.000? Het kan!

Bill Holter van Miles Franklin Ltd kan het altijd mooi formuleren, maar hij heeft het dikwijls bij het juiste eind. Is het mogelijk dat we gaan slapen met een GOUDPRIJS van $ 1.500 en terug wakker worden met een GOUDPRIJS van $ 4.000? Volgens hem is dit perfect mogelijk, en het proces is al in volle gang. Dit legt hij uit op Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$