Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 1731 tot 1735
Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Onderzoek: Geen ontkoppeling GOUDPRIJS en fysiek goud

» Home » Goud en zilvermarkt » Analyse: Geen ontkoppeling tussen papier en fysiek edelmetaal

Uit verschillende hoeken komen verhalen over een ontkoppeling van de 'papieren' prijzen van goud en zilver en de prijzen waarvoor het fysieke metaal verhandeld wordt. Als gevolg van de schaarste moet men hoge premies betalen om überhaupt goud en zilver te kunnen krijgen, zo lezen we op verschillende sites. Maar wat zeggen de cijfers? Marketupdate deed onderzoek naar de premies op fysiek goud en zilver sinds begin 2010... Geen ontkoppeling zichtbaar:  Premies in een dalende trend:  Premie op munten stijgt na daling spotprijs: Premies op baren nauwelijks gestegen: Premies niet historisch hoog

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Onderzoek: Geen ontkoppeling GOUDPRIJS en fysiek goud

Uit verschillende hoeken horen we dat goud en zilver schaars aan het worden is en dat de premies stijgen. Maar geldt dat alleen voor bepaalde munten of voor goud en zilver in het algemeen? Marketupdate deed onderzoek naar drie jaar prijsontwikkeling. Er is geen sprake van een structurele schaarste..

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Chinese invoer van goud vanuit Hong Kong bereikt recordniveau

Het goud slaagt er voorlopig niet meer in om een vuist te maken, elke poging om de GOUDPRIJS naar hogere niveaus te tillen blijkt voorlopig tot mislukken gedoemd. Daardoor zijn de kansen op een verdere correctie onmiskenbaar aanwezig, we schatten die kansen zelfs vrij hoog in.

Bron: prijsvanzilver.nl
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Zilver verloor in April 12% van haar waarde!

We weten dat het al langere tijd niet erg goed is gesteld met de edelmetaal markten. Zo zijn er in 2013 al grote verliezen geweest voor zowel de GOUDPRIJS en ook zilver ontkomt niet aan de slachting die op dit moment plaatsvindt. Zilver verloor alleen in april al 12% van haar waarde!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 mei 2013

Chinese goudconsumptie stijgt meer dan 25 % in het eerste kwartaal

Volgens de China Gold Association steeg de goudconsumptie in China naar 320,54 ton in het eerste kwartaal van 2013. Dit is een stijging van 25,6 % op jaarbasis.  De China Gold Association verwacht dat de goudconsumptie nog zal versterken door de lagere prijs van goud op de markten.

De goudconsumptie in maart verdubbelde reeds tot een all time high nadat de prijs was gedaald tot het laagste niveau in 2 jaar. Consumenten en industriële gebruikers zien de lagere GOUDPRIJS als een opportuniteit zo staat opLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$