Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1736 tot 1740
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

GOUDPRIJS stijgt en daalt door Bernanke

Bernanke weet de financiële markten in beweging te krijgen. Niet vreemd, want de Fed kan iedere maand met $85 miljard strooien. De grote vraag was of Bernanke het stimuleringsprogramma zou aanpassen. Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar de prijzen van goud en zilver gingen hard omhoog en weer omlaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

Waarom deze grote investeerder in goud de handdoek in de ring gooide…

Met het goud blijft het moeilijk kersen eten. Op korte termijn is er weinig eer te behalen met het edelmetaal, op langere termijn liggen de zaken duidelijk helemaal anders. Maar wat is de nu eigenlijke reden waarom de GOUDPRIJS medio april plots is gaan verzwakken?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

GOUDPRIJS doet jo-jo, maar “Goud nog steeds relevant als verzekering”

Goud verdient nog steeds een plek in een beleggingsportefeuille, zo meent Steve Land van het Franklin Gold and Precious Metals Fund. De GOUDPRIJS is dit jaar al 18% gezakt en is in een officiële 'bear market' terechtgekomen. Beleggers verkochten hun positie in goud en kozen in toenemende mate voor meer risicovolle beleggingen. Juist daarom is de verzekering die goud kan bieden momenteel zo aantrekkelijk geprijsd.

Vandaag doet de GOUDPRIJS alvast een jo-jo. Daar het gisteren tot twee keer toe de $ 1.400 net niet kon doorbreken, was er vandaag rond 15h00 een krachtige opstoot van $ 1.390 tot bijna $ 1.410 waarna de GOUDPRIJS even snel weer daalde tot $ 1.370. De volatiliteit neemt steeds meer toe op de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Dr. Paul Craig Roberts: Goud zit niet in een berenmarkt

Een dalende GOUDPRIJS beschermt de waarde van de dollar, deze moet hoog genoeg blijven zodat de Federal Reserve geld kan blijven printen aan een tempo van ongeveer $ 1 biljoen per jaar. De daling van de GOUDPRIJS moet er ook voor zorgen dat het goud verhuisd van de zwakke handen naar de elite. Goud concentreert zich in steeds minder handen, en het zijn die handen die het hardste roepen om goud zo snel mogelijk te dumpen, dat zegt Dr. Paul Craig Roberts.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 22 mei 2013

Wat heeft de GOUDPRIJS gemeen met de koers van Apple en Facebook?

“Niets polariseert een discussie over beleggen meer dan goud,” schrijft Mohamed El-Erian, CEO van de beleggingsfirma PIMCO, in de Financial Times. Volgens hem voorspellen de recente GOUDPRIJSschommelingen weinig goeds voor het algemene economisch model van de Westerse mogendheden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$