Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2611 artikelen gevonden. Artikel 1751 tot 1755
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Indiers en Chinezen kopen goud in Dubai

Indiërs, Chinezen en toeristen uit andere Aziatische landen kopen steeds vaker goud als ze in Dubai zijn. De GOUDPRIJS in de Verenigde Arabische Emiraten is lager dan in eigen land. Voor toeristen uit India is een besparing van 7% al snel gerealiseerd. Vooral na de prijsdaling van midden april is de vraag naar goud in Dubai toegenomen. Vooral 22 karaat is populair.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

De waarheid achter de daling van de goudvoorraad bij GLD

De goudvoorraad van de goud-ETF daalt al enkele maanden. Truth in Gold legt uit hoe het systeem bij GLD werkt en wat de daling van de goudvoorraad betekent. De conclusie is dat de daling van het goud bij GLD op termijn zelfs heel positief is voor de GOUDPRIJS.

De in- en uitvoer van fysiek goud bij GLD gebeurt door Authorized Participants, m.a.w. de banken en hedge funds die handelen in GLD. Per 100.000 aandelen die ze moeten aankopen of verkopen dienen ze aan of van GLD fysiek goud te kopen of verkopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 mei 2013

Goud terug naar $ 1.322?

Vorige week daalde de GOUDPRIJS voor het eerst op weekbasis sinds de grote crash. Na een sterke remonte zit de mot er wat in de laatste 2 weken. Een daling door de steun van $ 1.440 kan de GOUDPRIJS laten corrigeren tot het volgende steunniveau van $ 1.322, dit was het laagste punt tijdens de grote goud crash.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Stagflatie en goud nog steeds een perfect koppel

Hoewel de GOUDPRIJS al enkele weken onder vuur ligt en al bijna twee jaar weigert om door te stoten naar nieuwe recordprijzen, blijft de huidige economische omgeving en perfecte match voor een hogere GOUDPRIJS. Stagflatie (economische groei onder het inflatieniveau) blijft op lange termijn de ideale voedingsbodem voor het gele edelmetaal.

De huidige verdeling van de welvaart is de grootste roof allertijden. Jaarlijks verhuist er $ 2 biljoen uit de zakken van de bevolking naar de grote der aarde. Dit komt overeen met $ 55 miljard per dag. Maar dit wordt allemaal verpakt en verdoken voor de bevolking.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 mei 2013

Onderzoek: Geen ontkoppeling GOUDPRIJS en fysiek goud

» Home » Goud en zilvermarkt » Analyse: Geen ontkoppeling tussen papier en fysiek edelmetaal

Uit verschillende hoeken komen verhalen over een ontkoppeling van de 'papieren' prijzen van goud en zilver en de prijzen waarvoor het fysieke metaal verhandeld wordt. Als gevolg van de schaarste moet men hoge premies betalen om überhaupt goud en zilver te kunnen krijgen, zo lezen we op verschillende sites. Maar wat zeggen de cijfers? Marketupdate deed onderzoek naar de premies op fysiek goud en zilver sinds begin 2010... Geen ontkoppeling zichtbaar:  Premies in een dalende trend:  Premie op munten stijgt na daling spotprijs: Premies op baren nauwelijks gestegen: Premies niet historisch hoogLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$