Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1776 tot 1780
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Goudmijnen 43% gezakt sinds oktober 2012

De GDX index van goudmijnaandelen is sinds de piek van begin oktober vorig jaar met 43% gekelderd. De onderliggende GOUDPRIJS daalde met 'slechts' 18,3%. Steeds meer beleggers geven hun voorkeur aan fysiek goud en goudtrackers, men laat de mijnbouwaandelen links liggen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

Slecht banencijfer ADP zet GOUDPRIJS lager

Het banencijfer van ADP viel tegen. Er werden 119 duizend banen toegevoegd in april, terwijl analisten rekenden op 150 duizend banen. In maart viel het cijfer ook al tegen. De GOUDPRIJS zakte 1,4%, zilver ging 3% onderuit na publicatie van de cijfers.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 1 mei 2013

HSBC: "Goud gaat eindigen op 1542 dollar"

Banken zijn dol op het naar buiten brengen van voorspellingen. En waar banken nog doller op zijn is het maken van nieuws waarbij de verwachtingen worden bijgesteld. Was het eerst Goldman Sachs die de verwachtingen voor goud naar beneden bijstelde, is het nu de beurt aan HSBC. De zakelijke bank heeft zijn verwachting voor het einddoel van de GOUDPRIJS voor 2013 met maarliefst 10% naar beneden bijgesteld, waarbij het doel voor de goudkoers komt te staan op 1542 dollar per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

Kopers storten zich gretig op de zilvermarkt

In sympathie met de GOUDPRIJS heeft ook de zilverprijs een correctie van formaat ondergaan. Maar evenals bij goud heeft deze corrigerende beweging een nieuwe koopgolf op gang gebracht. Silver Bullion Pte, 1 van de grootste leveranciers van zilver in Singapore, kan de boom in de vraag maar moeilijk verwerken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 april 2013

3 redenen waarom de GOUDPRIJS niet opnieuw door de vloer zal zakken

Het herstel van de GOUDPRIJS na de scherpste correctie in 10tallen jaren verliep relatief snel, gestimuleerd door een grote vraag naar fysiek goud. James Steel, analyst bij HSBC, blijft optimistisch en gelooft dat het ergste bij het goud achter de rug is. De toekomst ziet er een stuk beter uit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$