Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1776 tot 1780
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Barclays verwacht minimaal herstel GOUDPRIJS

Barclays verwacht voor 2013 een minimaal herstel van de GOUDPRIJS. Analisten van de Britse bank denken dat de prijs in het tweede kwartaal nog kan zakken tot $1.350 per troy ounce, maar dat de prijs later dit jaar naar $14.83 zal gaan. De bank is voorzichtig en wijst erop dat er nog steeds veel goud uit ETF's gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Fysieke vraag kan goudmijnen ondersteunen

De sector van de goudmijnen ligt op zijn gat, dat is het minste dat je kan zeggen. In tegenstelling tot de GOUDPRIJS hebben de goudmijnen en de junior goudmijnen een nog grotere slachting achter de rug. Maar de sector lijkt stilaan aan de betere hand en de fysieke tekorten kunnen in het voordeel spelen van de goudmijnen aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Hoe zit het nu met de goudmarkt?

Op Silverdoctors maakt Charles Hugh Smith van Peak Prosperity een interessante analyse over de fundamenten in de goudmarkt. Na de dramatische crash wist de GOUDPRIJS sterk te herstellen, maar de laatste dagen vindt het niet genoeg kracht om door de eerste serieuze weerstand te stijgen. Hoe moet het nu verder met de GOUDPRIJS?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Chinese huisvrouw koopt 300 ton goud

De Chinese goudhonger begon midden vorige maand nadat de prijzen door de vloer zakten. De fors lagere prijzen lokte veel Chinezen naar de shops en juweliers om goud te kopen. De GOUDPRIJS in Yuan daalde van 313 yuan per ounce naar 298,5 yuan per ounce, het laagste niveau in 2 jaar. Dit zette de Chinese huisvrouw aan tot massale interesse in goud aldus 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 mei 2013

Goud in relatie tot de wereldeconomie

Er wordt zo enorm veel geschreven over de koers van de GOUDPRIJS, dat het bijna niet meer te bepalen is wat nu waar is en wat niet. Feit blijft dat er veel speelt op dit vlak en dat de gevolgen enorm kunnen zijn. Het blijft een interessant gegeven, het fenomeen goud in relatie tot de wereldeconomie en de diverse valuta`s.

Is goud een vraag- en aanbod principe?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$