Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1796 tot 1800
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Meer goudmijnen lijden verlies door lage GOUDPRIJS

De daling van de GOUDPRIJS van meer dan $200 per troy ounce heeft haar weerslag op de winstgevendheid van goudmijnaandelen. Door de stijgende GOUDPRIJS zijn mijnen opgestart die veel te hoge kosten maken. Voor sommigen is het niet meer rendabel om te blijven produceren tegen een prijs van $1.450 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Ron Paul: De dollar is het probleem, niet goud

De prijsdaling van goud maakte op Ron Paul weinig indruk. In de jaren zeventig halveerde de GOUDPRIJS op een gegeven moment ook, om vervolgens te stijgen naar $850 per troy ounce. Volgens het oud-congreslid is de dollar het probleem, omdat de Fed maandelijks $85 miljard nieuw geld in de economie pompt en daarmee zorgt voor nieuwe bubbels.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

U.S. Mint kan de vraag naar kleine American Eagle gold bullion coins niet bijbenen

Wat is er toch aan de hand op de goudmarkt? De instorting van de GOUDPRIJS heeft blijkbaar de honger van de investeerders naar fysiek goud alleen maar doen toenemen. Steeds duidelijker wordt dat de prijsval bij het goud vooral een zaak van de ‘papieren’ markt was.

Daarbij zou 1 grote verkooporder op de COMEX, in orde van grootte van 53.000 contracten, verantwoordelijk zijn voor een prijsdaling met meer dan 10 percent. Het contrast met de fysieke goudmarkt kan echter niet groter zijn, want daar loopt het werkelijk storm.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 april 2013

Aanschuiven bij de Perth Mint voor goud

Een ongewoon beeld bij de Perth Mint in Australië. De bevolking staat in lange rijen aan te schuiven om fysiek goud te kopen. Bij de opening van de Perth Mint stormde iedereen naar binnen, allemaal om goud te kopen, niet om goud te verkopen.

De verkoop van gouden munten steeg in Australië met 49 procent in het eerste kwartaal van 2013. Door de daling van de GOUDPRIJS verdubbelde het volume van de Perth Mint op een week tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 april 2013

Hedge funds bekennen kleur: GOUDPRIJS kan stijgen

Voor de onmiddellijke toekomst van het goud is uiteraard het gedrag van de grote marktpartijen van doorslaggevend belang. Het zijn waarschijnlijk zij die hebben bijgedragen tot de onwaarschijnlijke prijsval die we op 2 opeenvolgende handelsdagen mochten beleven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$