EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 1801 tot 1805
Geplaatst op: maandag 29 april 2013

Documentaire over de wereld van goud

In Canada kwam recentelijk een documentaire uit genaamd The Secret World of Gold. In deze zeer interessante documentaire wordt gekeken naar de geschiedenis van goud, de rol die goud in de wereldeconomie inneemt en de manier waarop de GOUDPRIJS tot stand komt en gemanipuleerd wordt.

Lees verder op The SilverMountain
Geplaatst op: zondag 28 april 2013

Vooruitblik: Verder herstel na correctie van de GOUDPRIJS

Net zoals de voorgaande week is ook de aankomende week de verwachting dat de GOUDPRIJS zal gaan oplopen. Dit is de uitkomst van de wekelijkse enquête van Kitco. De ondervraagden zijn ervan overtuigd dat goud nog langere tijd kan meeliften op de enorme vraag naar fysiek goud, die ook de afgelopen week sterk is aangetrokken.

Lees verder op prijsvangoud.nl
Geplaatst op: zaterdag 27 april 2013

Goud heeft zijn glans verloren

De scherpe daling van de GOUDPRIJS geeft aan dat het edelmetaal niet langer als veilige haven voor beleggers kan worden gezien. Ook al blijft de wereld­economie zwak en ligt er nog een eurocrisis op de loer, de naderende wijziging van het monetaire beleid in de VS zal de GOUDPRIJS verder drukken.

Lees verder op refdag.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 april 2013

Daling Goud biedt kansen

Op 15 en 16 april daalde de prijs van goud met maar liefst 13% naar een niveau van $ 1321,50. Dat was het laagste niveau sinds januari 2011. Over het hoe en waarom van de snelle val van de GOUDPRIJS doen veel theorieën de ronde. Er gaan geruchten in de ronde, dat de snelle prijsdaling het gevolg was van marktmanipulatie. Daarbij zouden hedgefunds en enkele investmentbanks betrokken zijn geweest en misschien zelfs enkele centrale banken. Volgens the World Gold Council zijn er sterke aanwijzingen, dat op vrijdag 12 maart speculanten aan de slag gingen op de futures markten. Hoe kan het anders, aldus de Gold Council, dat op die dag ongeveer 15% van de jaarlijkse goudproductie aangeboden wordt.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 april 2013

Ook Australiërs en Japanners kopen goud als gekken

Het is ons uiteraard niet ontgaan dat de GOUDPRIJS op kousenvoeten aan een herstel bezig is. Dat herstel is krachtiger dan verwacht, veel waarnemers hadden er namelijk op gerekend dat bijkomende verkoopdruk zou loskomen wanneer de GOUDPRIJS zou stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs