Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1806 tot 1810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Hoe ziet het technische plaatje voor het goud er uit?

Hoe ziet het technische plaatje voor het goud er uit? Het leek ons wel eens interessant om een rondvraag te doen bij de technische analisten over de bewegingen in de GOUDPRIJS die ze verwachten. Uitgangspunt is de herstelbeweging die we gisteren zagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

De waarheid achter de correlatie tussen GOUDPRIJS en goud-ETF’s

Er is veel commotie ontstaan doordat de outflows van goud-ETF's de daling van de GOUDPRIJS zou veroorzaakt hebben. Ontegensprekelijk zal de verkoop van goud door de goud-ETF's er iets mee te maken hebben, maar er is geen sluitende correlatie tussen beide zegt Seeking Alpha.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Jim Ricards blijft geloven in goud, geheim ligt bij Fed

In een rapport dat begin april verscheen legden de analisten van Société Générale uit hoe een ‘perfecte’ storm van fundamentele en macro-economische factoren samen aan de basis zouden kunnen komen te liggen van een forse correctie in de GOUDPRIJS.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 april 2013

Goldman Sachs sluit shortpositie op goud

Goldman Sachs heeft haar klanten aangeraden niet langer short te gaan op goud. Het koersdoel van $1.450 werd eerder bereikt dan de bank had gedacht. Toch houdt de zakenbank vast aan haar verwachting dat de GOUDPRIJS uiteindelijk verder zal dalen, omdat de Amerikaanse economie volgens economen weer aantrekt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Jim Rickards legt uit wanneer hij zijn goud verkoopt

Jim Rickards, auteur van "Currency Wars", zegt dat Société Générale gelijk heeft als ze zeggen dat het tijdperk van goud gedaan is wanneer de ideale fundamentele en macro-economische factoren samenvallen en zorgen voor een crash van de GOUDPRIJS. Dit is het geval als de Fed de rentevoeten optrekt en stopt met quantitative easing, maar zover zijn we nog niet zegt Rickards.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$