Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1836 tot 1840
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

De cijfers achter de goudcrash

De daling van de GOUDPRIJS gisteren gebeurde onder een groot volume en met enorme short-contracten die op de markt werden gegooid. De grote van de short-contracten is ongezien. Van een normale marktwerking is dan geen sprake meer aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Indiërs en Chinezen profiteren massaal van daling GOUDPRIJS

Afgelopen vrijdag zagen we al sterk verhoogde aankopen van fysiek goud uit Oosterse landen. Bij de crash van de GOUDPRIJS gisteren, zette dit proces zich verder. Indiërs en Chinezen liepen bijna letterlijk de deuren plat bij de lokale juweliers om goud te kopen aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Implosie GOUDPRIJS valt samen bomaanslagen in Boston

We overdrijven geenszins door te stellen dat maandag een bewogen dag was op de markten. De implosie van de GOUDPRIJS deed de gemoederen hoog oplaaien, er deden de vreemdste theorieën de ronde over wat er in de afgelopen 2 dagen daadwerkelijk is gebeurd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Zilver: gelijkenis met de jaren ’70 is treffend

De daling van de zilverprijs, samen met de GOUDPRIJS, is in feite niet meer dan de volgende fase in het consolidatieproces, dat zegt BullionStreet.

De huidige gang van zaken is enrom gelijkaardig aan de situatie in de jaren '70 toen de zilverprijs ook een lange consolidatie kende, waarna een forse stijging volgde. Na de consolidatie ging de zilverprijs parabolisch.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Wat is er de afgelopen dagen gebeurd?

Het zal niemand zijn ontgaan dat de prijzen van goud en zilver vandaag opnieuw sterk omlaag gingen.

Op het moment van schrijven staat de GOUDPRIJS op €1.042 per troy ounce (€33.524/kg), een daling van meer dan 9%. De zilverprijs daalt nog sneller en staat vandaag rond 5 uur ’s middags op €567,55 per kilo. Dat is een verlies van ongeveer 12%. De GOUDPRIJS staat daarmee op het laagste punt sinds juli 2011. De zilverprijs was in november 2010 voor het laatst onder de €600/kg.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$