Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 1841 tot 1845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 maart 2013

Marc Faber: Zelfs goud is niet veilig voor wat nog komt

Bloomberg stelde de vraag aan Marc Faber waarom de GOUDPRIJS het zo moeilijk heeft om door te breken. Ondanks de problemen in Cyprus en ondanks de vergrote vraag naar fysiek goud, heeft de GOUDPRIJS zijn momentum van het begin van deze maand niet verder kunnen zetten. Maar Faber, Dr. Doom, waarschuwt dat zelfs goud niet veilig is voor hetgeen nog staat te gebeuren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

"De Fed verkoopt goud om prijs te onderdrukken"

De Telegraaf schreef onlangs wat over mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS door de Federal Reserve. Eric Sprott gaat nog een stap verder, want hij verdenkt de Amerikaanse overheid ervan een deel van de goudvoorraad te verkopen om de prijs laag te houden. Hij vergelijkt de import en export van goud in de VS en ziet dat er minder goud beschikbaar is dan er maandelijks uitgevoerd wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Goud in langste periode zonder nieuwe record sinds 2008

De GOUDPRIJS zat gedurende 28 jaar op draag zaad, zonder nieuw record, tussen 1980 en 2008. Sinds 2008 werd het ene record na het andere gebroken. Maar deze consolidatieperiode van de GOUDPRIJS strekt zich momenteel zo lang uit, dat we ondertussen in de langste periode zitten zonder nieuw record sinds 2008 aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Kijk naar de waarde van goud, niet naar de GOUDPRIJS

Om de hele goudmarkt beter te begrijpen, is het beter om naar de waarde van goud te kijken en niet naar de GOUDPRIJS. De waarde van goud uit zich in de vraag naar fysiek goud, de GOUDPRIJS is al lang geen reflectie meer van de prijsevolutie door het spel van vraag en aanbod.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Goud op weg naar sterkste weekwinst in 4 maanden

De debacle in Cyprus heeft de interesse voor goud weer doen toenemen. Hoewel de stijging gestaag gaat, ziet het er toch naar uit dat we de derde weekwinst op rij krijgen en dat we de sterkste stijging op weekbasis gaan zien in de laatste 4 maanden.

Het hoogtepunt van 26 februari, toen goud nog op $ 1.620 noteerde, wordt een belangrijk mikpunt voor de GOUDPRIJS. Als de GOUDPRIJS zich boven dit niveau kan nestelen, kan dit de interesse aanwakkeren en een nieuwe momentum creëren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$