Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1851 tot 1855
Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Bodem GOUDPRIJS in zicht?

De GOUDPRIJS maakte een dramatische daling door de afgelopen week. Dit zal menig belegger in goud, op z'n zachtst gezegd, een wat ongemakkelijk gevoel hebben gegeven. Afgelopen vrijdag zette goud een spectaculaire daling in na geruchten dat de Cypriotische centrale bank over zou gaan tot het verkopen van goud. Verkopers van het gele metaal vielen over elkaar heen om hun goud op de markt te dumpen en dit resulteerde in een slotstand voor de week van 1477 dollar per ounce.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Marc Faber blijft kalm onder daling van goud

Vrijdag 12 april ging de prijs van goud en zilver zwaar onderuit. De prijs van een troy ounce goud daalde met maar liefst 5,3%, tot $1.477. Ook zilver werd op grote schaal verkocht, waardoor de prijs 6,5% daalde. Een aantal belangrijke technische steunniveaus zijn door de prijsdaling gebroken, waardoor de kans bestaat de prijs van edelmetalen verder terug zullen vallen. Year to date noteert de GOUDPRIJS nu 12% in de min. Marc Faber denk er het zijne van. Hij vergelijkt bij Bloomberg de stijging van de aandelen met de stijging van de goud in de afgelopen 10 jaar. Faber is zelfs blij met de enorme terugval van goud. Volgens Faber kan de GOUDPRIJS zomaar dalen naar $1.300,- per troy ounce, maar voor de langere termijn verwacht hij een verdere stijging. Geduld is een schone zaak, aldus Dr. Doom.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

GOUDPRIJS daalt onder de 1.500 dollar

De GOUDPRIJS is vandaag gedaald tot onder de grens van 1.500 dollar per ounce. Daarmee is de laagste stand sinds juli 2011 bereikt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage GOUDPRIJS

Het bashen van het goud heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het goud. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het goud. Bijna niemand gelooft nog in het goud, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de GOUDPRIJS, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Goud is en blijft een veilige haven

De Federal Reserve heeft dan wel aangegeven dat ze tegen het einde van het jaar quantitative easing willen stoppen of afbouwen, mogelijk is dit een verbale tactiek om de GOUDPRIJS naar beneden te krijgen. Eerst zien en dan geloven. De balansen van de centrale banken liegen er niet om, deze blijven in stijgende lijn. Vroeg of laat zal de GOUDPRIJS zich aanpassen aan deze evolutie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$