Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 1851 tot 1855
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goudaanvallen kopen slechts tijd: VS over 10 jaar een derde wereldland – Paul Roberts

Assault on Gold, van Paul Roberts, voormalige Treasury Secretary onder Ronald Reagan, een insider dus, wordt de chronologie van de manipulatie van de goud- en zilvermarkten door de Federal Reserve helder uiteengezet.

De auteur zegt dat de “overduidelijke en gecoördineerde” aanvallen op goud en zilver in hevigheid losbarstten toen de GOUDPRIJS in augustus 2011 boven de $1.900 uitkwam. Door de versnelde waardevermindering van de dollar ten opzichte van goud (de ultieme en universele waarde van geld) kwam het bijdrukken van papiergeld om de schulden van banken te financieren in groot gevaar. Immers, als de dollar steeds minder waard werd ten opzichte van goud, wie zou dan nog vertrouwen hebben in de waarde van diezelfde dollar tegen andere valuta? Een vlucht uit dollars werd gevreesd, dus moest de Fed ingrijpen.

Bron:
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun goud in door hoge GOUDPRIJS

Het is druk bij de Japanse goudhandelaren, want de stijging van de GOUDPRIJS in de lokale valuta spoort Japanners aan om goud te verkopen. De yen heeft ten opzichte van november vorig jaar al een kwart van haar waarde verloren tegenover de Amerikaanse dollar en sinds de aankondiging van het stimuleringsprogramma van de Bank of Japan is ook de GOUDPRIJS sterk opgelopen in de lokale munt. Een troy ounce goud steeg in een week tijd van ongeveer ¥144.000 naar ¥157.000 per troy ounce, een stijging van ruim 9%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goud stijgt altijd wel ergens

De GOUDPRIJS is de laatste 3 maanden met 25 % gestegen, … in Japanse Yen. De valutaoorlog en de dynamiek van goud komt altijd wel ergens samen. Ten opzichte van elkaar is de valutaoorlog een nul-event, maar er is altijd wel ergens een winnaar in goud, op dit moment is dat vooral in Japan.

Nu kan je best short gaan op de Yen en goud in Yen kopen. De volgende keer is het Britse pond misschien het grootste slachtoffer van de valutaoorlog en ga je short op het pond en koop je goud in Brits pond. Hetzelfde zie je van tijd tot tijd in euro en dollar.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goldman Sachs negatiever over GOUDPRIJS

De daling van de GOUDPRIJS gaat de komende jaren versnellen vanwege de aantrekkende Amerikaanse economie. Dit schrijven analisten van Goldman Sachs.

Aan het einde van dit jaar verwacht Goldman Sachs een koersdoel van 1.450 dollar en zelfs 1.270 dollar eind 2014. Op de lange termijn mikken de analisten van de zakenbank zelfs op 1.200 dollar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun goud in door hoge GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS in Japanse yen is dit jaar al met 8,3% gestegen, terwijl die in de meeste andere belangrijke valuta juist een paar procent omlaag gegaan is. De stijging van de GOUDPRIJS weerspiegelt het waardeverlies van de yen. Toch spoort het Japanners juist aan om oud goud te verkopen. Er staan wachtrijen in de goudwinkeltjes.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$