Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1866 tot 1870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

De dag dat de overheid ons goud confisceerde

1 mei 1933. Dat is de dag waarop de Amerikaanse overheid burgers opdroeg om het goud binnen te leveren. Ze kregen daarvoor $20 per ounce, de toenmalige GOUDPRIJS. Even later werd de dollar echter gedevalueerd waardoor de prijs van het goud werd vastgeklikt op $35.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Vooruitblik: Hogere GOUDPRIJS verwacht na teleurstellende week

  India heeft voor 27 miljard aan goud op de plank liggen »

Afgelopen week was een tegenvallende week voor de GOUDPRIJS. Door slecht nieuws en aanhoudende problemen in de wereldwijde financiele markten is de GOUDPRIJS inmiddels weer ruim onder de 1600 dollar grens terechtgekomen, op een koers van 1580 dollar per troy ounce. Volgens de wekelijkse enquete van Kitco.com zou de aankomende week weleens weer voor stijgende goudprijzen kunnen gaan zorgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Shanghai gaat ook nachts in goud handelen

Chinezen gaan ook 's nachts goud verhandelen op de Shanghai Futures Exchange. Daarmee kunnen Chinese handelaren inspelen op de structurele daling van de GOUDPRIJS in de Amerikaanse handelsuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Is de Federal Reserve de wanhoop nabij?

De manipulatie van de GOUDPRIJS is in feite illegaal, maar aangezien het gebeurt in opdracht van de Amerikaanse overheid, wordt het door de vingers gezien. Als goud geen bedreiging was van de dollar, zou de prijs ook niet gemanipuleerd moeten worden. De Federal Reserve is vermoedelijk de wanhoop nabij aldus 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Goud is een politiek spel geworden

De daling van de GOUDPRIJS was perfect getimed en geregistreerd volgens Jim Sinclair.

De daling van de GOUDPRIJS moet ervoor zorgen dat de fiatmunten in een goed daglicht worden geplaatst. Een daling zoals we die deze week zagen, kan alleen maar door manipulatie van de GOUDPRIJS. Er zijn geen fundamentele redenen te vinden die een dergelijke daling rechtvaardigen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$