Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1866 tot 1870
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Kyle Bass snapt niets van de lage GOUDPRIJS

Vermogensbeheerder Kyle Bass snapt niet waarom de GOUDPRIJS zo laag staat. Centrale banken hanteren een zeer soepel monetair beleid en de situatie in Japan laat zien dat de waarde van de valuta ondermijnd zal worden om de schuldenberg weg te werken. Dat moet beleggers juist richting goud drijven. Toch blijft de prijs relatief laag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Grote beleggers keren terug naar goud

Grote commerciële beleggers hebben vorige week 2.283 long contracten toegevoegd en ze hebben 3.255 short contracten afgedekt. Hierdoor daalde het aantal short contracten met 1,51 % naar 43,08 %. In het totaal zitten grote commerciële beleggers nog voor 92.515.000 ounces short op de GOUDPRIJS, dit is 28 miljoen ounces minder dan vorige week.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tekort aan goud in India dreigt door lage prijs

Door de dalende GOUDPRIJS is er in het zuiden van India opeens een acuut tekort aan goud. De vraag neemt toe, maar het aanbod is onvoldoende om geheel aan deze vraag te voldoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

De dag dat de overheid ons goud confisceerde

1 mei 1933. Dat is de dag waarop de Amerikaanse overheid burgers opdroeg om het goud binnen te leveren. Ze kregen daarvoor $20 per ounce, de toenmalige GOUDPRIJS. Even later werd de dollar echter gedevalueerd waardoor de prijs van het goud werd vastgeklikt op $35.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Vooruitblik: Hogere GOUDPRIJS verwacht na teleurstellende week

  India heeft voor 27 miljard aan goud op de plank liggen »

Afgelopen week was een tegenvallende week voor de GOUDPRIJS. Door slecht nieuws en aanhoudende problemen in de wereldwijde financiele markten is de GOUDPRIJS inmiddels weer ruim onder de 1600 dollar grens terechtgekomen, op een koers van 1580 dollar per troy ounce. Volgens de wekelijkse enquete van Kitco.com zou de aankomende week weleens weer voor stijgende goudprijzen kunnen gaan zorgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$