Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1871 tot 1875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Goud is een politiek spel geworden

De daling van de GOUDPRIJS was perfect getimed en geregistreerd volgens Jim Sinclair.

De daling van de GOUDPRIJS moet ervoor zorgen dat de fiatmunten in een goed daglicht worden geplaatst. Een daling zoals we die deze week zagen, kan alleen maar door manipulatie van de GOUDPRIJS. Er zijn geen fundamentele redenen te vinden die een dergelijke daling rechtvaardigen.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

GOUDPRIJS onderuit terwijl de vraag niet aan te slepen is

Volgens beleggingsspecialist Maarten Verheyen is er de afgelopen week 3 tot 4 keer meer goud verkocht dan de weken ervoor. Hij constateert dat de interesse voor goud er opééns weer is. Hij zegt: “Dan spreken we alléén nog maar over Nederland en België. Dan kan je je voorstellen hoe druk de goudhandelaren in Griekenland en Spanje het vandaag hebben”? Hij verbaast zich erover dat, gezien de vraag naar goud, de prijzen van goud en zilver vallen als een baksteen. “Spaarders zetten hun bankrekening om in goud, maar op de financiële markten gaat de prijs keihard onderuit”! Omdat het goud niet aan te slepen is zou de prijs ervan moeten stijgen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Dat kan volgens Verheyen alléén maar omdat iemand die markt naar zijn hand zet.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Cyclische analyse goud: Bodem op 12 april

Goudvergelijken.nl | Vergelijk nu voor de beste goud en zilver prijzen!

Een lange tijd hebben beleggers in goud en goudmijnaandelen moeten wachten op een bodem. Uit mijn cyclische analyse blijkt dat er een bodem zal worden gevormd op 12 april. Medio april bodemen alle weekcycli en is een rally te verwachten richting de $1800,- per troy ounce. Momenteel is er een bounce gaande. Daarna kan goud opnieuw wegzakken om definitief een cyclusbodem te voltooien. De rally kan krachtig worden omdat dezelfde cyclische momenten zich voordeden in juli 2010 en 2011 en in de afgelopen zomer. De afgelopen maanden heeft de prijs van goud zijwaarts bewogen. Een cyclusbodem medio april tussen de $1550 en $1600 per troy ounce zal wellicht een nieuwe impuls veroorzaken richting de laatste toppen in de GOUDPRIJS. Klik op de onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Jim Sinclair: Op naar een nieuwe wereldmunt, maar eerst een crash

Volgens Jim Sinclair leven we in een wereld zonder alarm. Sinds Bretton Woods is het alarmsysteem van de economie afgezet, zowel bij valuta als obligaties en alle andere activa. Alles moet in het werk gesteld worden om de indruk te wekken dat alles goed gaat. Dit systeem is onhoudbaar en zal instorten zegt hij tegen King World News.

In de goudmarkt is de ergste dag meestal de laatste dag van de correctie. Sinclair gelooft in het Plunge Protection Team (PPT) dat ervoor moet zorgen dat de GOUDPRIJS onderdrukt blijft en de aandelen het zo goed mogelijk doen. Dit moet de indruk wekken dat het systeem van fiatgeld nog volop in leven is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Banken verwachten verdere daling GOUDPRIJS

Banken zijn negatiever geworden over goud. Achter elkaar hebben ze hun koersdoel voor 2013 en 2014 naar beneden bijgesteld. Toch zijn niet alle banken even negatief. Bank of America, HSBC en Commerzbank zien nog wel een stijging op de lange termijn, maar Société Générale is zeer negatief.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$