Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 1871 tot 1875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

GATA: Onomstotelijk bewijs dat centrale banken de GOUDPRIJS manipuleren (VIDEO)

Chris Powell, secretaris bij GATA (Gold Anti-Trust Action Committee), werd op CNBC uitgehoord over de mogelijke inmenging van de centrale banken in de goudmarkt.

Volgens GATA is het duidelijk dat centrale bankiers het goud manipuleren om de prijsstijging niet uit de hand te laten lopen, omdat dit het hele fiat currency systeem op de helling zet.

Het manipuleren via SWAPS en leasecontracten is dagelijkse business voor de banken. De harde bewijzen zijn hiervoor al afgeleverd, er zijn zelfs getuigenissen over afgelegd voor de rechtbank!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Over banken, goud en koersfraude

De GOUDPRIJS wordt elke dag in Londen middels twee conference calls, om half elf in de ochtend en om drie uur in de middag, vastgesteld. De personen die hier voor verantwoordelijk zijn, zijn werkzaam voor dezelfde bedrijven die de markt voor onder andere de rentestanden gemanipuleerd hebben ten gunste van zichzelf: de banken. Daar zijn ze weer! Verschillende banken, die al miljarden aan boetegeld hebben moeten betalen, bepalen ook de prijs van goud en zilver

Banken bepalen GOUDPRIJS

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Het grote plan: goud vloeit van beleggers naar centrale banken

In februari werd er enorm veel geld onttrokken van de goud-ETF's, het meeste sinds januari 2011. Beleggers die via ETF's investeerden in een stijging van de GOUDPRIJS verkochten deze ETF's uit schrik dat de GOUDPRIJS nog verder zou dalen. Op hetzelfde moment blijven de centrale banken goud kopen. Zou dit onderdeel zijn van

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 15 maart 2013

Daling GOUDPRIJS in 2013 nu 4%, einde correctie in zicht?

Daling GOUDPRIJS in 2013 nu 4%, einde correctie in zicht?

Dat het niet helemaal lekker gaat met de GOUDPRIJS was al langer bekend, maar de verliezen die in 2013 tot nu toe worden geleden beginnen toch wel behoorlijke vormen aan te nemen. De prijs van goud is in 2013 al met ruim 4 procent gedaald. Goud begon 20133 op een koers van 1657 dollar per troy ounce, maar vond gedurende de eerste drie maanden van het jaar eigenlijk alleen maar de weg naar beneden. Zo staat de GOUDPRIJS op dit moment onder de 1600 dollar op een koers van van 1586 dollar per troy ounce.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

VS onderzoeken manipulatie GOUDPRIJS

De Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission onderzoekt informeel de manier waarop de GOUDPRIJS in Londen wordt samengesteld. Hierbij zal de waakhond nauwkeurig bekijken of de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, zo vertelt de toezichthouder aan The Wall Street Journal.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$