Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 1886 tot 1890
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Onderzoek naar mogelijke manipulatie GOUDPRIJS

De Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS door enkele banken in Londen. Dat bericht The Wall Street Journal op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

CFTC start onderzoek manipulatie GOUDPRIJS in Londen

De Amerikaanse toezichthouder  CFTC start een onderzoek naar mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS en zilverprijs. Naast de spotprijs wordt er dagelijks een fix vastgesteld, vergelijkbaar met de liborrente. Volgens de CFTC is deze procedure gevoelig voor manipulatie.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Nepal gaat op jacht naar goud

In de afgelopen 12 jaar is goud met grote stappen vooruit gesprongen. Het gemiddelde rendement ligt ongeveer op 12% per jaar, wat aangeeft dat er in de markt voor goud op korte termijn mooie rendementen gemaakt kunnen worden, ondanks dat de GOUDPRIJS in de afgelopen tijd iets is teruggevallen. Ook het land Nepal beseft dat het actie moet ondernemen om ook een graantje mee te pikken. Nepal gaat op jacht naar goud!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Goudmijnen onder druk door lagere GOUDPRIJS

Goudmijnaandelen zijn misschien interessant bij een sterk stijgende GOUDPRIJS, omdat hun winstmarge dan naar verhouding sterk toeneemt. Daalt de GOUDPRIJS, dan werkt hetzelfde principe in de andere richting. Door de daling van de GOUDPRIJS verdampt een deel van de winstgevendheid van mijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

5 basisregels om te beleggen in goud

Voor vele beleggers in goud is het al anderhalf jaar nagelbijten. De fundamenten voor een hogere GOUDPRIJS zijn meer dan ooit aanwezig en toch beweegt de GOUDPRIJS amper, we staan zelfs al bijna 20 % onder de topkoers van in 2011. Voor wie gelooft in de fundamenten voor een hogere GOUDPRIJS in de toekomst, kunnen deze 5 basisregels een goede houvast zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$