Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 1906 tot 1910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDPRIJS

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDPRIJS. Aangezien de GOUDPRIJS in dollar noteert, is goud de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van goud en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Er is geen reden om nu goudmijnaandelen te verkopen

Sinds september daalde de GOUDPRIJS al meer dan 10 %, maar de goudmijnaandelen daalden meer dan 40 % in deze periode. De underperformance duurt nu al langer dan 18 maanden en niets blijft eeuwig duren. Er is nu geen reden meer om goudmijnaandelen te verkopen volgens 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Jim Sinclair: Goud zit in een clean-out fase

Vlak voor de sterke stijging van de GOUDPRIJS in '79-'80 corrigeerde het gele edelmetaal ook fors, net zoals nu het geval is, zegt Jim Sinclair in zijn nieuwsbrieven. Net zoals Richard Russell gelooft dat de geschiedenis zich zal herhalen, gelooft ook Jim Sinclair in dergelijk scenario.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

GOUDPRIJS daalt fors: onder de $1.575,-

De GOUDPRIJS is inmiddels tot onder de $1.575,- per troy ounce gedaald. Beleggers verkopen massaal hun edelmetaal deze week. Dit heeft een forse prijsdaling tot gevolg.  Goud is afgelopen maand ruim 7% gedaald en zilver staat al ruim 11% in de min. De GOUDPRIJS staat op het laagste punt in de afgelopen 8 maanden. De daling heeft verschillende oorzaken. Als klap op de vuurpijl kwam woensdagavond naar buiten dat de Federal Reserve wellicht, eerder dan analisten hadden verwacht, de stimuleringen stop gaat zetten. Deze aankondiging had een groot effect op de financiële markten. Op Reuters staat te lezen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Goud daalt iedere maandag als de Amerikaanse beurs open gaat

Je kan het bezwaarlijk toeval noemen. De GOUDPRIJS daalt iedere maandag als de Amerikaanse beurs zijn handel opent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$