Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1911 tot 1915
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

De Telegraaf – ‘Fed drukt bewust de GOUDPRIJS’: ex-staatssecretaris van Financiën VS

Wij maken het al jaren elke dag mee, maar de manipulatie van de GOUDPRIJS bereikt nu zelfs de serieuze Nederlandse media. De Telegraaf citeert vandaag econoom Paul Craig Roberts, die aangeeft dat de Federal Reserve en een aantal banken de prijs van goud bewust en systematisch drukken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

Onderzoek naar mogelijke manipulatie GOUDPRIJS

De Amerikaanse toezichthouder is een onderzoek gestart naar mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS door enkele banken in Londen. Dat bericht The Wall Street Journal op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 maart 2013

CFTC start onderzoek manipulatie GOUDPRIJS in Londen

De Amerikaanse toezichthouder  CFTC start een onderzoek naar mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS en zilverprijs. Naast de spotprijs wordt er dagelijks een fix vastgesteld, vergelijkbaar met de liborrente. Volgens de CFTC is deze procedure gevoelig voor manipulatie.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Nepal gaat op jacht naar goud

In de afgelopen 12 jaar is goud met grote stappen vooruit gesprongen. Het gemiddelde rendement ligt ongeveer op 12% per jaar, wat aangeeft dat er in de markt voor goud op korte termijn mooie rendementen gemaakt kunnen worden, ondanks dat de GOUDPRIJS in de afgelopen tijd iets is teruggevallen. Ook het land Nepal beseft dat het actie moet ondernemen om ook een graantje mee te pikken. Nepal gaat op jacht naar goud!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Goudmijnen onder druk door lagere GOUDPRIJS

Goudmijnaandelen zijn misschien interessant bij een sterk stijgende GOUDPRIJS, omdat hun winstmarge dan naar verhouding sterk toeneemt. Daalt de GOUDPRIJS, dan werkt hetzelfde principe in de andere richting. Door de daling van de GOUDPRIJS verdampt een deel van de winstgevendheid van mijnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$