Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 1921 tot 1925
Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de GOUDPRIJS staat bepaald niet laag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

GOUDPRIJS in Venezuela corrigeert voor devaluatie

Goud biedt bescherming tegen het waardeverlies van valuta. Venezuela is een mooie testcase, want hier werd de munt een week geleden met 46% gedevalueerd. Welnu, de GOUDPRIJS stijgt met bijna datzelfde percentage!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Devaluerende munten: goud moet je hebben!

We zagen het al in Iran, Japan en in Venezuela. Als een munt in waarde daalt, door zowel de munt op lange termijn te devalueren (Japan) als door een directe devaluatie (Venezuela), blijft je koopkracht overeind met goud. Dit is nu ook het geval in Egypte.

De GOUDPRIJS bereikte nieuwe recordhoogtes in euro op het hoogtepunt van de eurocrisis. De GOUDPRIJS bereikte recent ook een nieuw record in Japanse Yen. En na de devaluatie van de Bolivar, steeg de GOUDPRIJS naar een nieuw record in de Venezolaanse munt.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

World Gold Council: Ontwikkelingen goudmarkt in 2012

De World Gold Council (WGC) heeft donderdag een nieuw rapport uitgegeven over de trends in de goudmarkt in 2012 en in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar. In 2012 was de goudvraag in totaal 4.405 ton, een daling van 4% ten opzichte van 2011. Door de hogere GOUDPRIJS kwam het totale bedrag dat omging in de goudmarkt dit jaar uit op een all-time high van $236,4 miljard. Centrale banken kochten in 48 jaar niet zoveel goud als in 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Centrale banken kopen op grote schaal goud

Hoe komt het dat de GOUDPRIJS maar niet in beweging komt? Van de centrale banken hangt het zeker niet af, want die kochten vorig jaar de grootste hoeveelheid goud in bijna 50 jaar. Eén en ander blijkt overduidelijk uit de cijfers die door de World Gold Council (WGC) vandaag werden bekendgemaakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$