Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 1931 tot 1935
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Goldman Sachs: "GOUDPRIJS gaat verder omlaag"

Volgens analisten van Goldman Sachs gaat de GOUDPRIJS verder omlaag. De daling die is ingezet zal aanhouden, omdat de reële rente aan het normaliseren is en omdat beleggers toch makkelijker goud-ETF's verkopen dan eerder werd aangenomen. Over een jaar is de GOUDPRIJS volgens de zakenbank $1.550 per troy ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Opvallende divergentie bij goud en zilver tussen prijs en fysieke vraag

Februari is een gekke maand tot nu toe voor goud en zilver. Eerst werd de prijs onderuit gehaald, nu stijgt de GOUDPRIJS weer fors door een opflakkering van de eurocrisis. Maar er is nog meer aan de hand. Zerohedge vond een frappante divergentie tussen de vraag naar het fysiek goud en zilver en de respectievelijke prijs.

In januari was er al een sterke fysieke vraag naar goud en zilver. Denk ook maar aan het tekort aan zilver bij de US Mint. Andere grote kopers waren Rusland en Turkije die grote hoeveelheden goud hebben toegevoegd aan hun reserves.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Goldman Sachs gelooft niet meer in goud

Goud ligt er belabberd bij, hoewel het zich na het breken van dat niveau dapper weert. Analisten en experts zijn - zoals dat gaat met dingen die mythische proporties krijgen aangemeten - tot op het bot verdeeld over de vraag: hoe verder met de GOUDPRIJS. Opperzakenbank Goldman Sachs probeert goud vandaag definitief over het randje te kiepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

UBS: grote rally in goud in het derde kwartaal

Julien Garran, grondstofspecialist bij UBS, voorspelt een grote rally van de GOUDPRIJS vanaf het derde kwartaal. Volgens Julien Garran bereikt de GOUDPRIJS binnenkort "High Noon". Dit is het moment waarop beleggers zullen moeten beslissen wat ze verwachten van de Federal Reserve in de tweede jaarhelft. Garran voorziet een scenario dat uiterst positief is voor goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Goud herstelt na nieuwe zorgen omtrent Italiaanse impasse

Italië dreigt in een politieke impasse verzeilt te geraken. Dit heeft de GOUDPRIJS weer doen opveren. Goud wordt weer een beetje herontdekt bij de beleggers als een veilige haven in onzekere tijden en staat nu weer bijna terug boven de $ 1.600.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$