Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2581 artikelen gevonden. Artikel 1936 tot 1940
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Embry: Rusland en China profiteren van lage GOUDPRIJS

John Embry, chief investment strategist bij Sprott Asset Management, zegt dat hij focust op de fysieke goudmarkt om te zien wat er werkelijk aan de hand is in de wereld. Hij ziet dat Rusland en China de grootste kopers zijn van goud en zich daarmee keren tegen het Westerse/Amerikaanse beleid.

De Russen en de Chinese bevolking kochten vorig jaar voor bijna 1.000 ton goud. Voor hem is dit een duidelijk teken dat zij gebruik maken van de lage prijzen om massaal goud in te slaan. Volgens Embry zijn deze landen ook op de hoogte van hetgeen GATA al 14 jaar probeert aan de oppervlakte te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Monetaire basis voorspelt hogere GOUDPRIJS

De monetaire basis in Amerika is van oudsher een goede indicator voor de GOUDPRIJS. De monetaire basis vertegenwoordigt alle liquide middelen die voorhanden zijn, zoals alle geld en munten in circulatie buiten de Fed + deposito's van enkele instelling bij de Federal Reserve. Het is de geldhoeveelheid die de meest directe impact heeft op de economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Goud en zilver report (Week 6)

Een kort overzicht van het nieuws in de goud- en zilvermarkt van de afgelopen week. De GOUDPRIJS in € steeg met 2%, de zilverprijs bleef vlak. In dollars werd zilver iets goedkoper en bleef de GOUDPRIJS vrijwel gelijk op $1667 per troy ounce. In euro's betaalt men op het moment van schrijven €1.247,63 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende GOUDPRIJS compenseerde voor de devaluatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Griekse goudvoorraad aangeslagen?

Waar sommige handelaren bang voor waren, is niet gebeurd. De appetijt van de Chinezen voor goud is niet afgenomen, wel integendeel. De gecorrigeerde GOUDPRIJS heeft zelfs nieuwe kopers naar de markt gelokt. Goud blijft in China een publiekstrekker in een mate zelfs waarin we het ons niet kunnen voorstellen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$