Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 1946 tot 1950
Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Particulieren blijven goud koesteren

Vandaag in de Volkskrant een artikel over goud en de verwachting voor de GOUDPRIJS de komende periode. Volgens Luc van Hecke, manager bij Amsterdamgold.com zijn er met de huidige koersen veel klanten die goud kopen en slechts een beperkt aantal klanten die juist goud verkopen bij de huidige lage goudkoersen. Vrijdag 15 februari daalde goud tot onder de $1.600 per troy ounce; een belangrijk psychologisch niveau. Hierdoor waait de discussie weer op over het beleggen in goud en vooral nu hedgefonds manager George Soros heeft besloten om een groot deel van zijn positie in goud te verkopen. Lees het hele artikel hieronder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Kijk op de week

Het kan verkeren zeiĀ Bredero. In een week waar de doemberichten over Europa en Amerika weer de kop op steken wordt juist de GOUDPRIJS verpletterd. Op enkele dagen tijd ging de GOUDPRIJS verschillende procenten lager en het sleurde de goudmijnaandelen en andere grondstoffen in zijn val mee. Maar niet getreurd, niet alles is rozengeur en maneschijn in de Westerse wereld. Goud zal zijn status als toevluchtsoord weer innemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

De valutaoorlog weerhoudt een stijging van de GOUDPRIJS

Seeking Alpha heeft een mooie uitleg voor de stagnatie/daling van de GOUDPRIJS. Aangezien de GOUDPRIJS in dollar noteert, is goud de tegenhanger van de waarde van de dollar. Daalt de waarde van de dollar, dan stijgt de waarde van goud en omgekeerd. De valutaoorlog zorgt er echter voor dat de dollar niet meer in waarde daalt.

Door meer geld te printen, verlaag je de waarde van je munt. Door de rentevoeten kunstmatig te verlagen, verlaag je ook de waarde van je munt. De munt wordt minder aantrekkelijk en beleggers zien meer opportuniteiten en rendement bij andere munten. Maar toch heeft de dollar het moeilijk om in waarde te dalen, dat bewijst deze grafiek van de dollarindex (dit geeft de waarde van de dollar weer in verhouding tot een mand van andere munten).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Er is geen reden om nu goudmijnaandelen te verkopen

Sinds september daalde de GOUDPRIJS al meer dan 10 %, maar de goudmijnaandelen daalden meer dan 40 % in deze periode. De underperformance duurt nu al langer dan 18 maanden en niets blijft eeuwig duren. Er is nu geen reden meer om goudmijnaandelen te verkopen volgensĀ 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Jim Sinclair: Goud zit in een clean-out fase

Vlak voor de sterke stijging van de GOUDPRIJS in '79-'80 corrigeerde het gele edelmetaal ook fors, net zoals nu het geval is, zegt Jim Sinclair in zijn nieuwsbrieven. Net zoals Richard Russell gelooft dat de geschiedenis zich zal herhalen, gelooft ook Jim Sinclair in dergelijk scenario.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$