Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1951 tot 1955
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

De GOUDPRIJS daalt, dus de Chinezen kopen meer goud

De GOUDPRIJS daalt al drie maanden en wij in het 'Westen' luisteren naar verhalen van death cross formaties en het einde van een bull market. Wat doen ze in China? Daar grijpen ze de prijsdaling aan als een mooi moment om wat te kopen. De prijs stond op minder dan 320 yuan per gram, de laagste prijs sinds maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

GOUDPRIJS herstelt door grotere vraag naar fysiek goud

Vorige week donderdag bereikte de GOUDPRIJS een nieuw laagtepunt op $1.554,49. Ondertussen is de prijs al hersteld en gaat ze opnieuw richting de $ 1.600. De dip in de GOUDPRIJS heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar fysiek goud opnieuw toeneemt.

Vooral de Chinese consument heeft gebruik gemaakt van de dalende GOUDPRIJS. In China daalde de GOUDPRIJS van 350 Yuan naar 320 Yuan. Dit heeft een ware stormloop ontwikkeld in China bij de verschillende juwelierszaken.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Waarom centrale banken goud maar niks vinden

Tegenwoordig wordt er door verschillende partijen naar goud gekeken, maar op een verschillende manier. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet goud als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De grote overeenkomst is dat beide partijen goud als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast is. Waarom goud als een waardevaste belegging wordt gezien zullen we u uitleggen. Zeker nu goud de afgelopen tijd flink wat in waarde is gedaald, is de GOUDPRIJS weer een hot topic. Ondanks alle vragen omtrent de fluctuaties van de goudkoers, is het erg belangrijk om de rol van goud in ons monetaire stelsel niet te vergeten. Want goud heeft naast dat het een beleggingsmiddel is, natuurlijk nog een veel belangrijkere rol, namelijk een monetaire rol.

De aantrekkingskracht van goud op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptnaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Op de één of andere psychische wijze zien wij goud als iets enorm waardevols. Een ander, zeer belangrijk, kenmerk van goud is dat het in de grond zit en wij veel moeite moeten doen om het uit de grond te krijgen. Ook is er maar een beperkte hoeveelheid goud beschikbaar; kortom, goud is schaars. We hebben het dus over een kostbare grondstof dat niet onbeperkt verkrijgbaar is. Het is dus waardevol. Aan de ene kant ten grote spijt van de centrale banken, maar aan de andere kant hebben alle CB’s fysiek goud in de kluis liggen. Centrale banken en goud hebben een een soort haat-liefde verhouding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Fondsen zetten massaal in op een verdere daling van de GOUDPRIJS

Volgens BusinessInsider zetten de Amerikaanse fondsbeheerders massaal in op een verdere daling van de GOUDPRIJS. Het aantal short contracten op de COMEX steeg vorige week tot het hoogste niveau sinds juni 2006. Het negatieve sentiment rond goud lijkt nog niet gekeerd. De prijs stabiliseert ondertussen weer even.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Particulieren blijven goud koesteren

Vandaag in de Volkskrant een artikel over goud en de verwachting voor de GOUDPRIJS de komende periode. Volgens Luc van Hecke, manager bij Amsterdamgold.com zijn er met de huidige koersen veel klanten die goud kopen en slechts een beperkt aantal klanten die juist goud verkopen bij de huidige lage goudkoersen. Vrijdag 15 februari daalde goud tot onder de $1.600 per troy ounce; een belangrijk psychologisch niveau. Hierdoor waait de discussie weer op over het beleggen in goud en vooral nu hedgefonds manager George Soros heeft besloten om een groot deel van zijn positie in goud te verkopen. Lees het hele artikel hieronder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$