Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1956 tot 1960
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

GOUDPRIJS blijft dalen, maar speculanten zijn positiever

  Goud weer diep in het rood, 1600 dollar grens is in zicht »

De afgelopen week was al geen goede week voor de GOUDPRIJS, en ook deze week krijgt het edelmetaal weer vele klappen te verwerken. De huidige goudkoers staat op 1609 dollar per troy ounce, waardoor er voorlopig geen reden is tot positief sentiment. Investeerders lijken goud massaal te laten vallen omdat het edelmetaal er maar niet in slaagt om door de 1700 dollar grens heen te breken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goud op weg naar een wereldwijd tekort

Richard Evans zegt in The Telegraph dat de GOUDPRIJS kan stijgen naar $ 2.000 door een wereldwijd tekort aan goud. De goudsector zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Hierdoor hebben de mijnbouwers hun investeringen teruggedrongen. Dit zal de komende jaren leiden tot een tekort aan goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Shortpositie goudmarkt op hoogste punt sinds nov '08

Vermogensbeheerders die een positie innemen in de termijnmarkt voor goud zijn sinds november 2008 niet meer zo negatief geweest als nu. Het percentage contracten aan de shortzijde bereikte een zeer hoog niveau van 29,16%. Eind 2008 herstelde de GOUDPRIJS met ruim 15%, zal dat nu weer gebeuren?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Wanneer doorbreekt de GOUDPRIJS de $2.000?

Wie de maandelijkse GOUDPRIJS vanaf 2001 in een grafiek zet kan daar een exponentiële lijn van maken. Door deze lijn te extrapoleren, en daarbij rekening te houden met enige volatiliteit in de koersen, kan men tot de conclusie komen dat een GOUDPRIJS van $2.000 dit jaar mogelijk is.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de GOUDPRIJS staat bepaald niet laag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$