Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1966 tot 1970
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

GOUDPRIJS zakt en bereikt death cross formatie

De GOUDPRIJS blijft maar dalen en heeft inmiddels een death-cross formatie neergezet. Dat betekent dat het 50-daags gemiddelde lager staat dan het 200-daags gemiddelde, een fenomeen dat volgens sommige technische analisten zeer negatief is. Het recente verleden wijst uit dat de GOUDPRIJS zich goed staande heeft weten te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Volume Shanghai Gold Exchange stijgt tot nieuw record

De Shanghai Gold Exchange heeft een week stil gelegen naar aanleiding van het Chinese Nieuwjaar. Op de eerste handelsdag gisteren werd een record hoeveelheid goud verhandeld. Vermoedelijk hebben de Chinezen gebruik gemaakt van de gedaalde GOUDPRIJS om goud in te slaan, aldus

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

GOUDPRIJS blijft dalen, maar speculanten zijn positiever

  Goud weer diep in het rood, 1600 dollar grens is in zicht »

De afgelopen week was al geen goede week voor de GOUDPRIJS, en ook deze week krijgt het edelmetaal weer vele klappen te verwerken. De huidige goudkoers staat op 1609 dollar per troy ounce, waardoor er voorlopig geen reden is tot positief sentiment. Investeerders lijken goud massaal te laten vallen omdat het edelmetaal er maar niet in slaagt om door de 1700 dollar grens heen te breken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goud op weg naar een wereldwijd tekort

Richard Evans zegt in The Telegraph dat de GOUDPRIJS kan stijgen naar $ 2.000 door een wereldwijd tekort aan goud. De goudsector zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Hierdoor hebben de mijnbouwers hun investeringen teruggedrongen. Dit zal de komende jaren leiden tot een tekort aan goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Shortpositie goudmarkt op hoogste punt sinds nov '08

Vermogensbeheerders die een positie innemen in de termijnmarkt voor goud zijn sinds november 2008 niet meer zo negatief geweest als nu. Het percentage contracten aan de shortzijde bereikte een zeer hoog niveau van 29,16%. Eind 2008 herstelde de GOUDPRIJS met ruim 15%, zal dat nu weer gebeuren?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$