EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 1966 tot 1970 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: donderdag 7 maart 2013

En daar is de bodem! (Deel 2)

We schreven al dat er verschillende indicatoren zijn die kunnen wijzen dat een bodem in de maak is voor goud. Goldscent ziet daarnaast ook nog dat de daling van de GOUDPRIJS in feite gewoon een seizoensgebonden daling is. In tegenstelling tot andere jaren wordt de kracht van goud dit jaar wel serieus getest. Maar ook 

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 7 maart 2013

Aanbieders fysieke ETFs verkopen goud

De sterke rally in aandelen heeft een desastreus effect op de GOUDPRIJS. Beleggers verkopen massaal hun posities in fysieke goud-ETFs, wat de houders van deze ETFs dwingt tot de verkoop van goud.

In februari werd er voor maar liefst 106 ton aan goud verkocht, zo blijkt uit data van Bloomberg. Sinds 1 januari is de aangehouden goudvoorraad zelfs gedaald met 140 ton. De verkopen zijn sinds de lancering van de goud-ETFs nog nooit zo groot geweest.

Lees verder op fondsnieuws.nl
Geplaatst op: woensdag 6 maart 2013

Chinese valutareserves volstaan om goud van alle centrale banken 2x op te kopen

China beschikt over ontzaglijke valutareserves die sinds 2004 met meer dan 700% gestegen. Die valutareserves volstaan om alle goud dat door de centrale bankiers in de wereld wordt aangehouden 2x op te kopen. Wanneer de Chinezen voluit goud beginnen te kopen, kan de GOUDPRIJS in een mum van tijd gaan spuiten.

In januari 2004 volstonden de Chinese valutareserves voor het 1st om het goud in de kluizen van de centrale banken op te kopen. Op 31 december van vorig jaar bedroeg de totale waarde van die goudreserves 3300 miljard dollar, volgens de cijfers verstrekt door Bloomberg.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 maart 2013

De routekaart naar een GOUDPRIJS van $4.866… binnen 2 jaar!

Onderstaande 2 grafieken komen uit een Duits onderzoek en voorspellen een GOUDPRIJS van $ 4.866 en een Dow/Gold ratio van 1:1 in de komende jaren. De geschiedenis herhaalt zich niet, maar het rijmt wel. Sinds zijn laagtepunt in 1999 is de seculaire stierenmarkt in goud gekenmerkt door verschillende pieken. De volgende piek zou rond juni 2013 moeten komen.

De eerste piek was in mei 2001 met $288,35, dan februari 2003 met $385,00, mei 2006 met $725,75, maart 2008 met $1.023,50 en ten slotte september 2011 met $1.896,50. De stijgingen gaan in paar, van 1 naar 2 en van 3 naar 4 lieten een stijging zien van 34 % en 41 %. De andere paren, van 2 naar 3 en van 4 naar 5 lieten een stijging zien van respectievelijk 89 % en 85 %. De stijging is dus progressief.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 6 maart 2013

Merrill Lynch: Goud zeker niet door de 2000 dollar grens voor 2015

Merrill Lynch: Goud zeker niet door de 2000 dollar grens voor 2015

Ondanks dat goud het de afgelopen dagen best redelijk heeft gedaan, is er vandaag toch weer wat slecht nieuws te melden. Na een aantal andere banken heeft nu ook de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch ervoor gekozen om de vooruitzichten voor de GOUDPRIJS te verlagen. De bank spreekt de verwachting uit de goud een gemiddelde waarde in 2013 zal gaan halen van 1680 dollar per troy ounce, wat een daling van 7 procent is ten opzichte van de voorgaande vooruitzichten.

Lees verder op prijsvangoud.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs