Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 1976 tot 1980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDPRIJS zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDPRIJS mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDPRIJS automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de goud-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDPRIJS zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDPRIJS

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met goud zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Platinaprijs op hoogste punt in 17 maanden

De platinaprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in zeventien maanden tijd. Op het moment van schrijven kost het edelmetaal $1.734 per troy ounce, een premie van bijna $60 boven de GOUDPRIJS.  Het afgelopen jaar was goud voor het eerst sinds lange tijd weer duurder dan platina. De stijgende platinaprijs is volgens Kitco voornamelijk toe te schrijven aan zorgen rondom de platinaproductie in Zuid-Afrika. Veel van het jaarlijkse aanbod van dit edelmetaal is afkomstig uit dit land. Vorig jaar werd het werk in verschillende platinamijnen onderbroken, omdat mijnwerkers een hoger loon eisten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japanse Nikkei index op hoogste stand in ruim 4 jaar

De Japanse Nikkei index steeg vandaag met 3,77%, omdat centraal bankier Shirakawa vroegtijdig zijn aftreden bekendmaakte. Hij kan zich niet vinden in het inflatoire beleid van de nieuwe premier Shinzo Abe. In een poging de export aan te jagen moet de waarde van de yen ondermijnd worden. Als gevolg daarvan stijgt niet alleen de GOUDPRIJS, maar ook de aandelenbeurs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Is dit een gunstig moment om goud te kopen?

Marketupdate bekijkt de GOUDPRIJS op 2 verschillende manieren om te achterhalen of goud aan de huidige prijs interessant is om te kopen. De eerste indicator volgt niet de prijs of het volume, maar slechts het momentum waarmee de prijs op en neer beweegt. De tweede berekening is door de GOUDPRIJS af te zetten tegen het balanstotaal van centrale banken wereldwijd.

Het momentum loopt vooruit op de prijs en heeft daarmee volgens sommigen een voorspellende functie. De stochastische oscillator geeft inmiddels een score van minder dan 16 (onder de 20 betekentLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$