Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 1976 tot 1980
Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan goud gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde goudvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Goud heeft een sterke correlatie met dit…

Frank Homes van US Funds kwam met onderstaande grafiek in een van zijn presentaties. Het geeft een sterke correlatie weer tussen de stijging van de GOUDPRIJS en de stijging van de welvaart in China en India, aldus BusinessInsider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor goud blijft positief

Goud handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de GOUDPRIJS.

Op lange termijn lijkt de GOUDPRIJS nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de GOUDPRIJS enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Is dit een gunstig moment om goud te kopen?

De ontwikkeling van de GOUDPRIJS toont een sterke correlatie met het groeiende balanstotaal van centrale banken. Sinds september is de GOUDPRIJS sterk weggezakt, terwijl het balanstotaal van centrale banken niet kleiner werd. Een andere grafiek laat zien dat het sentiment in de goudmarkt momenteel vrij zwak is. Is een opwaartse koersbeweging aanstaande?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Morgan Stanley: Zilver gaat het in 2013 beter doen dan goud

Volgens zakenbank Morgan Stanley gaat zilver het in 2013 beter doen dan goud, weliswaar met een hogere volatiliteit. De GOUDPRIJS zal stijgen door het soepele monetaire beleid van centrale banken, de lage rente en het zwakke economische herstel, aldus de bank. Platina en palladium kunnen profiteren van een toenemende schaarste, die het gevolg zou zijn van een lagere mijnproductie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$