Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 1981 tot 1985
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Monetaire basis voorspelt hogere GOUDPRIJS

De monetaire basis in Amerika is van oudsher een goede indicator voor de GOUDPRIJS. De monetaire basis vertegenwoordigt alle liquide middelen die voorhanden zijn, zoals alle geld en munten in circulatie buiten de Fed + deposito's van enkele instelling bij de Federal Reserve. Het is de geldhoeveelheid die de meest directe impact heeft op de economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Goud en zilver report (Week 6)

Een kort overzicht van het nieuws in de goud- en zilvermarkt van de afgelopen week. De GOUDPRIJS in € steeg met 2%, de zilverprijs bleef vlak. In dollars werd zilver iets goedkoper en bleef de GOUDPRIJS vrijwel gelijk op $1667 per troy ounce. In euro's betaalt men op het moment van schrijven €1.247,63 per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende GOUDPRIJS compenseerde voor de devaluatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Griekse goudvoorraad aangeslagen?

Waar sommige handelaren bang voor waren, is niet gebeurd. De appetijt van de Chinezen voor goud is niet afgenomen, wel integendeel. De gecorrigeerde GOUDPRIJS heeft zelfs nieuwe kopers naar de markt gelokt. Goud blijft in China een publiekstrekker in een mate zelfs waarin we het ons niet kunnen voorstellen.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek goud, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase goud-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel goud, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton goud (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een goud-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige GOUDPRIJS beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan goudbaren, omgerekend $2,2 miljard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$