Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 1986 tot 1990
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Griekse goudvoorraad aangeslagen?

Waar sommige handelaren bang voor waren, is niet gebeurd. De appetijt van de Chinezen voor goud is niet afgenomen, wel integendeel. De gecorrigeerde GOUDPRIJS heeft zelfs nieuwe kopers naar de markt gelokt. Goud blijft in China een publiekstrekker in een mate zelfs waarin we het ons niet kunnen voorstellen.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek goud, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase goud-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel goud, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton goud (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een goud-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige GOUDPRIJS beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan goudbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

“Inflatie of geen inflatie, de GOUDPRIJS zal door kaap van 2000 dollar breken”

De GOUDPRIJS mag in de afgelopen weken min of meer gestabiliseerd zijn, heel wat waarnemers denken dat de adempauze bij de edelmetalen slechts van tijdelijke aard zal zijn. Ze houden rekening met meer inflatie waardoor de GOUDPRIJS automatisch zou gaan stijgen.

Harry Colvin, director en senior economist bij Longview Economics, zit eveneens in het kamp van de goud-bulls, maar heeft toch een lichtjes afwijkende visie dan de meeste van zijn collega’s. Inflatie of geen inflatie, de GOUDPRIJS zal naar de mening van Colvin door de kaap van 2000 dollar breken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Grafiek: Wisselkoersen tegenover de GOUDPRIJS

Wie de wisselkoersen in de gaten houdt ziet dat deze altijd binnen een bepaalde bandbreedte blijven bewegen. Woorden als 'eurocrisis' en 'dollarcrisis' beginnen dan ook pas te vallen als de wisselkoers een extreme waarde laat zien. Maar als we dollars vergelijken met goud zien we dat deze valuta (en dus ook de andere) gestaag aan koopkracht verloren hebben sinds 2000.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Platinaprijs op hoogste punt in 17 maanden

De platinaprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in zeventien maanden tijd. Op het moment van schrijven kost het edelmetaal $1.734 per troy ounce, een premie van bijna $60 boven de GOUDPRIJS.  Het afgelopen jaar was goud voor het eerst sinds lange tijd weer duurder dan platina. De stijgende platinaprijs is volgens Kitco voornamelijk toe te schrijven aan zorgen rondom de platinaproductie in Zuid-Afrika. Veel van het jaarlijkse aanbod van dit edelmetaal is afkomstig uit dit land. Vorig jaar werd het werk in verschillende platinamijnen onderbroken, omdat mijnwerkers een hoger loon eisten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$