EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 1991 tot 1995 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de GOUDPRIJS staat bepaald niet laag.

Lees verder op
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

GOUDPRIJS in Venezuela corrigeert voor devaluatie

Goud biedt bescherming tegen het waardeverlies van valuta. Venezuela is een mooie testcase, want hier werd de munt een week geleden met 46% gedevalueerd. Welnu, de GOUDPRIJS stijgt met bijna datzelfde percentage!

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

Devaluerende munten: goud moet je hebben!

We zagen het al in Iran, Japan en in Venezuela. Als een munt in waarde daalt, door zowel de munt op lange termijn te devalueren (Japan) als door een directe devaluatie (Venezuela), blijft je koopkracht overeind met goud. Dit is nu ook het geval in Egypte.

De GOUDPRIJS bereikte nieuwe recordhoogtes in euro op het hoogtepunt van de eurocrisis. De GOUDPRIJS bereikte recent ook een nieuw record in Japanse Yen. En na de devaluatie van de Bolivar, steeg de GOUDPRIJS naar een nieuw record in de Venezolaanse munt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 15 februari 2013

World Gold Council: Ontwikkelingen goudmarkt in 2012

De World Gold Council (WGC) heeft donderdag een nieuw rapport uitgegeven over de trends in de goudmarkt in 2012 en in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar. In 2012 was de goudvraag in totaal 4.405 ton, een daling van 4% ten opzichte van 2011. Door de hogere GOUDPRIJS kwam het totale bedrag dat omging in de goudmarkt dit jaar uit op een all-time high van $236,4 miljard. Centrale banken kochten in 48 jaar niet zoveel goud als in 2012.

Lees verder op marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Centrale banken kopen op grote schaal goud

Hoe komt het dat de GOUDPRIJS maar niet in beweging komt? Van de centrale banken hangt het zeker niet af, want die kochten vorig jaar de grootste hoeveelheid goud in bijna 50 jaar. Eén en ander blijkt overduidelijk uit de cijfers die door de World Gold Council (WGC) vandaag werden bekendgemaakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs