Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 1991 tot 1995
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Is dit een gunstig moment om goud te kopen?

Marketupdate bekijkt de GOUDPRIJS op 2 verschillende manieren om te achterhalen of goud aan de huidige prijs interessant is om te kopen. De eerste indicator volgt niet de prijs of het volume, maar slechts het momentum waarmee de prijs op en neer beweegt. De tweede berekening is door de GOUDPRIJS af te zetten tegen het balanstotaal van centrale banken wereldwijd.

Het momentum loopt vooruit op de prijs en heeft daarmee volgens sommigen een voorspellende functie. De stochastische oscillator geeft inmiddels een score van minder dan 16 (onder de 20 betekent

Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan goud gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde goudvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Goud heeft een sterke correlatie met dit…

Frank Homes van US Funds kwam met onderstaande grafiek in een van zijn presentaties. Het geeft een sterke correlatie weer tussen de stijging van de GOUDPRIJS en de stijging van de welvaart in China en India, aldus BusinessInsider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor goud blijft positief

Goud handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de GOUDPRIJS.

Op lange termijn lijkt de GOUDPRIJS nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de GOUDPRIJS enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Is dit een gunstig moment om goud te kopen?

De ontwikkeling van de GOUDPRIJS toont een sterke correlatie met het groeiende balanstotaal van centrale banken. Sinds september is de GOUDPRIJS sterk weggezakt, terwijl het balanstotaal van centrale banken niet kleiner werd. Een andere grafiek laat zien dat het sentiment in de goudmarkt momenteel vrij zwak is. Is een opwaartse koersbeweging aanstaande?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$