Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2001 tot 2005
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 13 januari 2013

Goud bijna 1% omhoog in de tweede week van 2013

De tweede week voor 2013 zit erop voor de edelmetaalmarkt. Goud heeft de afgelopen week een plus weten te behalen van bijna 1%. Om precies te zijn sloot de GOUDPRIJS afgelopen vrijdag 0,7% hoger ten opzichte van maandag. Het hoogste punt werd afgelopen donderdag bereik, toen door goede cijfers uit China en een tegenvallende dollar de GOUDPRIJS in een dag steeg naar 1675 dollar per troy ounce.

Deze mooie stap vooruit wist het edelmetaal niet vast te houden, aangezien vrijdag de prijs alweer terugzakte naar een niveau van 1657 dollar per troy ounce. Daghandelaren zijn blij zijn met de grote schommelingen op dagelijkse basis, maar fundamenteel gezien blijkt nog maar eens hoe slecht het vertrouwen in de markten is.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Goud en zilver report (Week 2)

Afgelopen vrijdag gingen de prijzen van zowel goud als zilver opeens sterk omlaag, waardoor de stijging van de dag ervoor in $ bijna volledig ongedaan werd gemaakt. Netto zijn beide edelmetalen deze week weer wat goedkoper geworden. De GOUDPRIJS sloot afgelopen vrijdag op €1246,23, een daling van 1,6% ten opzichte van een week eerder. De spotprijs voor een kilo zilver ging met ongeveer een tientje naar beneden en stond vrijdag bij sluiting van de handel op €734, een daling van 1,36%.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olie en goud: met Suriname gaat het goed

De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en GOUDPRIJS verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de goudkoorts in het binnenland. 'Holland? Holland is niet belangrijk voor me', roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

Ruim twee jaar geleden deed Den Haag Suriname in de ban omdat Bouterse de verkiezing had gewonnen. Maar nu is zelfs het IMF  enthousiast over Suriname. 'We hebben internationaal nu een heel goede naam opgebouwd', zegt coalitie-parlementariër Henk Ramnandanlal (PALU) trots.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese goudimport verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram goud gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere GOUDPRIJS heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de import van goud.

Goudimport buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese goudimport tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Het grote verschil tussen goud en goudmijnen uitgelegd…

Terwijl de prijs voor goud in een uptrend zit en blijft, presteren de goudmijnaandelen (met name de grote producenten) al tijden ondermaats. Door het grote verschil in prestatie deed de GOUDPRIJS het bijna 30 procent beter dan de HUI goudmijnindex.

We hebben al alle mogelijke verklaringen de revue laten passeren in het Goud & Zilver Rapport, maar we zagen gisterenavond Rob McEwen de key componenten nog eens opsommen op CNBC. Hieronder volgt de videoclip van de opnames…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$