Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2006 tot 2010
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Olieprijs in goud vanaf 1946

De derde grafiek van vandaag heeft betrekking op de olieprijs, uitgedrukt in goud. De grafiek bestrijkt een lange periode vanaf begin 1946 tot en met eind 2012 en geeft zodoende een goed inzicht in de ontwikkeling van de olieprijs. Opvallend is de volatiliteit van de olieprijs sinds 1971, toen Nixon een einde maakte aan de goudwisselstandaard van Bretton Woods. Desondanks bleef de olieprijs altijd binnen een bepaalde bandreedte bewegen ten opzichte van de GOUDPRIJS. Gemiddeld leverde een troy ounce goud bijna vijftien vaten ruwe olie op.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: GOUDPRIJS versus officiële inflatie

De tweede grafiek van vandaag is geboren uit de vraag of goud de afgelopen veertig jaar zijn koopkracht heeft behouden. Over het antwoord op deze vraag kan men van mening verschillen, maar feit is dat goud nog nooit waardeloos is geworden. Bij koopkracht denken de meeste mensen aan het inflatiecijfer van het CBS, vandaar dat ik dit cijfer eens als uitgangspunt heb gepakt om de 'koopkracht' van goud in Nederland in kaar te brengen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Nederlandse huizenprijzen in troy ounce goud

De huizenprijzen in Nederland zijn sinds de uitbraak van de financiële crisis al met ruim 15% gezakt. Als we de vooruitzichten van de Rabobank en de ING mogen geloven gaat er in 2013 opnieuw 7% van de gemiddelde huizenprijs af. De huizenprijzen in euro's dalen nu al vier jaar, maar uitgedrukt in goud dalen ze al veel langer! Marketupdate presenteert een grafiek met de gemiddelde woningprijs in Nederland sinds 1985, afgezet tegen de GOUDPRIJS.

Bron: beurs.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Hoe kan je best goud shorten?

Zo is er een verminderde vraag, lage inflatie en een sterke dollar. Geen ideale omgeving voor goud. Hoe kan je nu het best profiteren van een dalende GOUDPRIJS?

De GOUDPRIJS heeft het moeilijk. Goudmijnaandelen hebben het nog veel moeilijker. Er zijn  fundamenten die een hogere GOUDPRIJS tegenhouden. Ook de goudmijnen hebben het moeilijk. Ze hebben te kampen met een stijgende kostenstructuur door hogere lonen, hogere prijzen voor grondstoffen en energie en een stagnerende of licht dalende GOUDPRIJS. Dit zet de marges onder druk

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Willem Middelkoop onthult een nieuw geheim over goud

Afgelopen weekend was Willem Middelkoop, beheerder van het Commodity Discovery Fund, bijzonder actief op Twitter.

Wellicht had dit alles te maken met de nieuwe informatie die hij had opgevangen in een ‘insider’ in de goudmarkt. De informatie kwam van Jim Rickards, die zijn scenario voor de GOUDPRIJS uitstippelde voor de komende jaren.

Opmerkelijk hierbij is de rol van China, die de nieuwe status van z’n goudreserve zal vrijgeven, met alle gevolgen van dien voor de prijs van goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$