Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2011 tot 2015
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Manipulatie GOUDPRIJS door centrale banken

Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) is een Amerikaanse organisatie die al een jaar of 12 luidkeels beweert dat de goudrijs door overheden en banken kunstmatig lager wordt gehouden dan de vrije markt prijs.

Tevens houdt GATA de Federal Reserve goed in de gaten. GATA wordt door sommigen neergezet als een samenzwerings-clubje, maar de laatste tijd blijkt toch steeds vaker dat ze achteraf gelijk krijgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Stijging GOUDPRIJS en zilverprijs in 164 verschillende valuta

Het WK geldontwaarding gaat verder, want de GOUDPRIJS wist in 2012 opnieuw te stijgen in bijna alle valuta. In dollars stijgt de GOUDPRIJS al twaalf jaar onafgebroken en ook in euro's is er een bijna onafgebroken stijging waarneembaar vanaf de eeuwwisseling. Op Goldsilver.com werd een overzicht gepubliceerd van de prijsstijging van goud en zilver in 164 verschillende valuta. Maar liefst 94% van al deze valuta verloor aan koopkracht ten opzichte van goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Grafiek: Amerikaans GDP uitgedrukt in goud wijst op nieuwe depressie

Simon Black van het blog Sovereignman heeft deze week een interessante en confronterende grafiek in elkaar gezet. De grafiek geeft het Amerikaanse GDP per persoon weer, maar dan uitgedrukt in troy ounces goud tegen de GOUDPRIJS van dat moment. De grafiek gaat terug tot 1791 en laat zien dat we vanaf een top in het jaar 2000 hard afglijden naar de niveaus van 1980 (ook een zwaar crisisjaar) en de Grote Depressie van begin jaren 30.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Wassen neus van Congres lanceert de GOUDPRIJS!

Iedereen heeft het gehoord deze week, het Congres in Amerika heeft een akkoord bereikt over de fiscal cliff. Het plan lijkt echter een wassen neus, aangezien veel analisten denken dat het plan nog zal worden aangepast, waardoor de soep niet zo heet zal worden gegeten als dat deze wordt geserveerd. Al het nieuws omtrent het akkoord heeft er wel voor gezorgd dat de GOUDPRIJS in de eerste dagen van het jaar goede zaken doet.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

GOUDPRIJS loopt achter op groeiende balans centrale banken?

Vorig jaar plaatsen we al eens een grafiek die de correlatie liet zien tussen de groei van het balanstotaal van zeven verschillende centrale banken en de GOUDPRIJS vanaf 1999. De GOUDPRIJS blijkt over de langere termijn het balanstotaal van centrale banken te 'volgen'. Met een uitzondering van de correctie op de GOUDPRIJS in 2008 kunnen deze twee lijntjes bijna op elkaar gelegd worden. Als we deze correlatie zouden doortrekken naar 2012 zouden we nu een GOUDPRIJS moeten zien van meer dan $2.000 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$