Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2021 tot 2025
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Grafiek: Goud versus valutareserve Eurosysteem

Jim Sinclair plaatste deze week op zijn blog een ingezonden email van goudstudieforum.com. Op dit forum wordt de rol van goud in het toekomstige monetaire systeem besproken en geanalyseerd. De stijgende GOUDPRIJS van de afgelopen tien jaar laat de geleidelijke transitie zien van een systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar naar een systeem waarin goud als ultieme reserve fungeert voor alle valuta.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Grafieken: Prijzen goud en zilver nog steeds in stijgende trend

King World News plaatste deze week een aantal interessante grafieken over de GOUDPRIJS en de zilverprijs. De grafieken werden ingestuurd door Nick Liard van ShareLynx uit Australië. Een tweetal andere grafieken laat zien hoe het bezit van goud en zilver onder beleggingsfondsen en in het beheer van ETF's is toegenomen. De stijgende lijnen maken duidelijk dat steeds meer beleggers belangstelling hebben voor zowel goud als zilver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Eric Sprott: Waarom kopen slimme beleggers 50x meer zilver dan goud?

Eric Sprott verbaast zich over het feit dat de prijs van zilver nog steeds meer dan 50x lager ligt dan de GOUDPRIJS. Als eerste merkt Eric Sprott op dat de goud/zilver ratio historisch gezien meestal tussen de 12:1 en 16:1 lag, veel lager dan de 55:1 die we op het moment van schrijven zien. Is zilver daarom ondergewaardeerd ten opzichte van goud?

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

TA: negatieve koersvorming goud

Goud staat de laatste weken onder druk en de koers is recentelijk door een belangrijk technisch niveau gezakt.

Het edelmetaal weet sinds september 2011 geen hogere toppen neer te zetten en handelt in een brede range zijwaarts.

Donderdag ging de GOUDPRIJS fors onderuit en zakte de koers onder het 200 daags voortschrijdende gemiddelde. Een belangrijk technisch signaal waaruit blijkt dat verkopers momenteel de overhand hebben.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Grafiek: Waardeontwikkeling goudvoorraad Eurosysteem sinds 1999

De ECB waardeert ieder kwartaal de goudvoorraad van het Eurosysteem (de zeventien landen van de eurozone) tegen de marktprijs. Als gevolg beweegt de post 'Goud en goudvorderingen' op de balans van het Eurosysteem mee met een stijgende of dalende GOUDPRIJS. Door de stijgende GOUDPRIJS is de goudvoorraad van het Eurosysteem steeds meer waard geworden, terwijl er tot 2009 nog goud werd verkocht onder het Central Bank Gold Agreement.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$