Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2021 tot 2025
Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 21 december 2012

TA: negatieve koersvorming goud

Goud staat de laatste weken onder druk en de koers is recentelijk door een belangrijk technisch niveau gezakt.

Het edelmetaal weet sinds september 2011 geen hogere toppen neer te zetten en handelt in een brede range zijwaarts.

Donderdag ging de GOUDPRIJS fors onderuit en zakte de koers onder het 200 daags voortschrijdende gemiddelde. Een belangrijk technisch signaal waaruit blijkt dat verkopers momenteel de overhand hebben.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Grafiek: Waardeontwikkeling goudvoorraad Eurosysteem sinds 1999

De ECB waardeert ieder kwartaal de goudvoorraad van het Eurosysteem (de zeventien landen van de eurozone) tegen de marktprijs. Als gevolg beweegt de post 'Goud en goudvorderingen' op de balans van het Eurosysteem mee met een stijgende of dalende GOUDPRIJS. Door de stijgende GOUDPRIJS is de goudvoorraad van het Eurosysteem steeds meer waard geworden, terwijl er tot 2009 nog goud werd verkocht onder het Central Bank Gold Agreement.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 20 december 2012

Chinese goudaankopen moeten Yuan ondersteunen

In een opmerkelijk bericht liet een Chinese diplomaat zich ontvallen dat China goud aankoopt met het specifieke doel om de munteenheid te ondersteunen.

De money manager van Leeb Capital Management beweert gesproken te hebben met een niet nader geïdentificeerde Chinese diplomaat over verdachte koersbewegingen en manipulatie van de goudmarkt, op 18 december. Op die dag is $3.5 miljard aan papiergeld gebruikt door de Comex-banken om de GOUDPRIJS te drukken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 18 december 2012

Guest Post: Goud-Waarde-Standaard in wording

De GOUDPRIJS stijgt al elf jaar en steeds meer mensen die goud kopen verwachten dat de prijs zal blijven stijgen. Marketupdate plaatst een ingezonden stuk van www.goudstudieforum.com over goud en de rol van het edelmetaal ten opzichte van het monetaire systeem.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 17 december 2012

Brodsky: Het is tijd om edelmetaal serieus te overwegen

Op het blog van de website Ritholtz.com verscheen afgelopen week een interessant artikel over de GOUDPRIJS en de grote ontwikkelingen op de goudmarkt van de afgelopen jaren. Het artikel geeft een dermate interessante invalshoek dat ik deze integraal op Marketupdate heb overgenomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$