Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 2026 tot 2030
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Michael Pento: "GOUDPRIJS naar $10.000/oz"

Eric King van King World News sprak eerder deze week met vermogensbeheerder Michael Pento over de recente ontwikkelingen die van invloed zijn op de GOUDPRIJS. Volgens Pento, directeur van Pento Portfolio Strategies, zal de GOUDPRIJS vroeg of laat de $10.000 per troy ounce doorbreken.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 30 december 2012

Goud teleurstellend het jaar uit

2012 is zo goed als voorbij, waarin de prijs van goud mooie dingen heeft laten zien. Zo hebben we in oktober bijna de 1800 dollar grens aangetikt, en werd er zelfs al door diverse analisten gesproken over de magische 2000 dollar grens dat die in 2012 zal worden behaald. Niets bleek minder waar te zijn: Goud sluit het jaar weliswaar positief af, maar de eindkoers is toch wel teleurstellend te noemen.

De goudkoers van 2012 begon op 1598 dollar per troy ounce. Het edelmetaal staat nu op een koers van 1657 dollar per troy ounce. Goud is dus wel weer gestegen het afgelopen jaar, maar de verwachtingen zijn toch echt niet waargemaakt. Analisten hadden verwacht dat de GOUDPRIJS zou gaan oplopen tot ver boven de 1800 dollar, maar door de aanhoudende ellende in Europa en de begrotingsproblemen in Amerika en de fiscal cliff is goud ver teruggezakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 29 december 2012

Grafiek: Goud versus valutareserve Eurosysteem

Jim Sinclair plaatste deze week op zijn blog een ingezonden email van goudstudieforum.com. Op dit forum wordt de rol van goud in het toekomstige monetaire systeem besproken en geanalyseerd. De stijgende GOUDPRIJS van de afgelopen tien jaar laat de geleidelijke transitie zien van een systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar naar een systeem waarin goud als ultieme reserve fungeert voor alle valuta.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 28 december 2012

Grafieken: Prijzen goud en zilver nog steeds in stijgende trend

King World News plaatste deze week een aantal interessante grafieken over de GOUDPRIJS en de zilverprijs. De grafieken werden ingestuurd door Nick Liard van ShareLynx uit Australië. Een tweetal andere grafieken laat zien hoe het bezit van goud en zilver onder beleggingsfondsen en in het beheer van ETF's is toegenomen. De stijgende lijnen maken duidelijk dat steeds meer beleggers belangstelling hebben voor zowel goud als zilver.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 26 december 2012

Eric Sprott: Waarom kopen slimme beleggers 50x meer zilver dan goud?

Eric Sprott verbaast zich over het feit dat de prijs van zilver nog steeds meer dan 50x lager ligt dan de GOUDPRIJS. Als eerste merkt Eric Sprott op dat de goud/zilver ratio historisch gezien meestal tussen de 12:1 en 16:1 lag, veel lager dan de 55:1 die we op het moment van schrijven zien. Is zilver daarom ondergewaardeerd ten opzichte van goud?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$