Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 2041 tot 2045
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 november 2012

Soros koopt goud en ziet hogere prijzen

De gouden rally lijkt na 12 jaar van stijgende prijzen nog niet aan het einde van zijn Latijn. Grote goldbugs zoals John Paulsen en George Soros verhogen hun investeringen in goud tot het hoogste niveau ooit.

Zij zien de GOUDPRIJS dan ook verder toenemen door de blijvende drang naar meer quantitative easing om de economie terug op sleeptouw te nemen, zowel in Amerika, Europa als China en Japan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Gayle: "Goudmijnaandelen kunnen nu forse koersstijgingen gaan optekenen"

De goudmijnaandelen zijn achtergebleven op de stijging van de GOUDPRIJS, maar volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg zal daar verandering in komen. 23 analisten werden gepolst naar hun mening wat de evolutie bij de goudmijnaandelen in de komende 12 maanden betreft.

Barrick Gold zou volgend jaar een nettowinst van 5,04 miljard dollar realiseren, of een nieuw record uit de annalen van het bedrijf. De koers van het aandeel Barrick is dit jaar met 27 % gedaald, maar de gemiddelde verwachting is dat de koers volgend jaar met 45 % zal oplopen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

George Soros koopt meer aandelen GLD

George Soros heeft zijn positie in het GLD (het grootste goud-ETF) in het derde kwartaal van dit jaar met 49% uitgebreid. De miljardair heeft inmiddels 1,32 miljoen aandelen in het ETF, wat omgerekend naar de koers van vandaag een totaalbedrag is van $221,7 miljoen. Soros heeft sinds 2010 niet meer zoveel blootstelling aan de GOUDPRIJS gehad als nu. Hij verwacht dat de GOUDPRIJS verder gaat stijgen als gevolg van het stimuleringsbeleid van centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Goud en zilver report (Week 46)

Na de stijgende GOUDPRIJS van vorige week deed het edelmetaal deze week weer een stapje terug in prijs. Ook zilver werd de afgelopen week weer iets goedkoper, maar de daling was in beide gevallen zeer beperkt. Vergeleken met een week geleden zakte de GOUDPRIJS per troy ounce van €1361 naar €1345 en ging een kilo zilver van €825 naar €815. In beide gevallen was dat een daling van ongeveer 1,2%.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de GOUDPRIJS blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de GOUDPRIJS ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$