Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 2041 tot 2045
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Klinken op een ‘gouden’ 2013

Nog even en 2012 gaat alweer de geschiedenisboeken in. Het was een goed beursjaar en 2013 dient zich nu al aan als een jaar vol spektakel, maar voor ons primeren enkele thema’s, waaronder goud.

Bij Slim Beleggen zijn we er al langer van overtuigd dat de GOUDPRIJS nog (veel) hoger kan in de komende jaren. Diegene die nog niet mee is in het goudverhaal, kunnen we nog eens wijzen op de onderstaande argumenten die wijzen op een stijgende prijs van goud in de komende jaren.

Bron: goudbelegger.com
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

goudmijnaandelen bodemen

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat goud de laatste top neer zette. Gezien het verloop van de goudkoers de laatste 10 jaar, mogen we binnen niet al te lange tijd weer een stijging naar een nieuwe high verwachten. Aan de stijging van de GOUDPRIJS kunnen beleggers en handelaren goed verdienen. Door het fysieke metaal te kopen en voor de traders die wat risico niet schuwen bijvoorbeeld d.m.v. het CFD (Contract For Difference).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 december 2012

Goedkoop goud kopen? Koop goudmijnen!

De goudmijnaandelen zijn de laatste jaren zo ver achter gebleven op de stijging van de GOUDPRIJS, dat sommige goudmijnen zelfs onder de totale waarde van hun reserves noteren. Het verschil tussen de GOUDPRIJS en de goudmijnaandelen is een van de  grootste ooit!

Goud steeg dit jaar ongeveer met 10 %, maar blijft nog steeds 10 % onder zijn piek van 2011. Goudmijnen daarentegen daalden dit jaar met 8 %. Terwijl de GOUDPRIJS de laatste 5 jaar verdubbelde, bleven de goudmijnaandelen nagenoeg gelijk. Met een ounce goud vandaag koop je dus veel meer goudmijnaandelen dan een paar jaar geleden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

Bank of America: GOUDPRIJS eind 2014 naar $2.400 per troy ounce

Bank of America verwacht dat de GOUDPRIJS eind 2014 een niveau zal bereiken van $2.400 per troy ounce, een stijging van 40% ten opzichte van de GOUDPRIJS op het moment van schrijven. De afgelopen tien jaar steeg de GOUDPRIJS jaarlijks met gemiddeld 18%, dus Bank of America impliceert hiermee dat die trend zich nog zeker twee jaar voort zal zetten in het huidige tempo.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 december 2012

“Bernanke is een levensgevaarlijk man”

Ben Bernanke is een levensgevaarlijke man en zijn extreem soepele monetaire politiek vormt een groot gevaar voor de VS, veel groter dan de ‘fiscal cliff’ waar zoveel om te doen is. Deze uitspraak komt uit de mond van Peter Schiff, een man die nooit om de juiste woorden verlegen zit.

Schiff vertelt overigens niet echt nieuws, want hij kant zich al veel langer tegen de politiek van ongebreidelde geldcreatie zoals die door de Federal Reserve gevoerd wordt. Pas na verloop van tijd zal duidelijk worden hoe groot het kwaad wel is dat de Amerikaanse centrale bank heeft aangericht.

Volgens Schiff stevenen we regelrecht op ‘runaway inflation’ af, met een instorting van de waarde van ‘fiat money’ tot gevolg. Schiff is daarom een warm pleitbezorger voor goud, hij ziet de GOUDPRIJS door het plafond vliegen. Papieren geld dient volgens hem te worden vermeden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$