Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 206 tot 210
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

MSM: Centrale banken kopen minder goud in

Centrale banken wereldwijd hebben minder goud ingekocht in het tweede kwartaal. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat er minder wordt ingekocht.

Het gaat om een afname van 40 procent. Dit is vooral te wijten aan de dalende exportinkomsten van opkomende landen, meldt persbureau Bloomberg.

Kapitaal dat via de export werd verdiend door bedrijven in opkomende landen, werd via de centrale bank soms geïnvesteerd in goud. Ook banken in westerse landen investeerden in goud om hun portfolio te diversifiëren.

Volgens analisten betekent deze afnemende vraag naar goud vanuit beleidsmakers dat een belangrijke stuwende kracht voor de GOUDPRIJS wegvalt.  

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

GOUDPRIJS vlak na speech voorzitter FED

Na de commentaren van Fed voorzitter Yellen steeg de GOUDPRIJS naar......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Rusland en China spekken hun goudreserves aan!

Voor de edelmetalen is het vooralsnog een prachtig beursjaar. Tot nu toe is de GOUDPRIJS gestegen met 24% en langzamerhand beginnen steeds meer beleggers weer te geloven in de kansen binnen de goudsector. Dat de beleggers even de tijd nodig hadden om te klimatiseren is overigens niet vreemd, want de goudsector heeft er een aantal zware jaren opzitten.

De bovenstaande tabel, afkomstig van Macquarie, laat zien dat Rusland en China tijdens het afgelopen halfjaar de grootste kopers waren op de goudmarkt. In totaal wist Rusland haar goudvoorraad aan te vullen met 84 ton, en China staat op een mooie tweede plaats met 61 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

‘Goud staat nog maar in het begin van een enorme stijging’

Peter Grandich is een minder bekende naam, maar de man heeft al een heel deel goede voorspellingen achter zijn naam staan. Recent kroop hij nog eens in zijn pen omdat hij ervan overtuigd is dat de GOUDPRIJS klaar staat voor een gigantische stijging. Dit wordt de grootste bull market in goud ooit, zegt Grandich.

Volgens Grandich groeien de redenen om goud te bezitten iedere dag. Dit zijn enkele sleutelelementen die hem doe besluiten dat iedereen op zijn minst een deel goud zou moeten bezitten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2016

Wanneer dit gebeurt, begint het spektakel pas echt op de goudmarkt

Terwijl aandelen en obligaties rond de hoogste waardering ooit staan, is er een onderdeel op de financiële markten dat de beleggers liever links laten liggen. Activa onder beheer van grote fondsenbeheerders stegen 43% sinds 2008 maar er wordt nog altijd amper naar goud gekeken. Wanneer dit verandert, zal de GOUDPRIJS exploderen.

Deze cijfers tonen dat aan, volg even mee.

De GOUDPRIJS wint dit jaar 19% ten opzichte van de S&P 500 en 29% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Toch laten grote fondsenbeheerders het gele edelmetaal links liggen. Het aandeel van goud in de portefeuilles staat nog steeds rond het laagste niveau ooit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$