Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2056 tot 2060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 november 2012

Gayle: "Goudmijnaandelen kunnen nu forse koersstijgingen gaan optekenen"

De goudmijnaandelen zijn achtergebleven op de stijging van de GOUDPRIJS, maar volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg zal daar verandering in komen. 23 analisten werden gepolst naar hun mening wat de evolutie bij de goudmijnaandelen in de komende 12 maanden betreft.

Barrick Gold zou volgend jaar een nettowinst van 5,04 miljard dollar realiseren, of een nieuw record uit de annalen van het bedrijf. De koers van het aandeel Barrick is dit jaar met 27 % gedaald, maar de gemiddelde verwachting is dat de koers volgend jaar met 45 % zal oplopen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

George Soros koopt meer aandelen GLD

George Soros heeft zijn positie in het GLD (het grootste goud-ETF) in het derde kwartaal van dit jaar met 49% uitgebreid. De miljardair heeft inmiddels 1,32 miljoen aandelen in het ETF, wat omgerekend naar de koers van vandaag een totaalbedrag is van $221,7 miljoen. Soros heeft sinds 2010 niet meer zoveel blootstelling aan de GOUDPRIJS gehad als nu. Hij verwacht dat de GOUDPRIJS verder gaat stijgen als gevolg van het stimuleringsbeleid van centrale banken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Goud en zilver report (Week 46)

Na de stijgende GOUDPRIJS van vorige week deed het edelmetaal deze week weer een stapje terug in prijs. Ook zilver werd de afgelopen week weer iets goedkoper, maar de daling was in beide gevallen zeer beperkt. Vergeleken met een week geleden zakte de GOUDPRIJS per troy ounce van €1361 naar €1345 en ging een kilo zilver van €825 naar €815. In beide gevallen was dat een daling van ongeveer 1,2%.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de GOUDPRIJS blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de GOUDPRIJS ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

BAM! Goud stijgt met meer dan 3%!

Het moment is daar waar we allemaal naar hebben uitgekeken, na een aantal weken van dalingen is de GOUDPRIJS deze week met een mooie plus gesloten! De afgelopen week steeg de goudkoers met ruim 3%, naar een prijs van 1738 dollar per troy ounce. De verkiezingen in de Verenigde Staten en de uitslag daarvan deden goud opveren, waarbij de grens van 1700 dollar per troy ounce direct weer werd doorbroken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$