Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2066 tot 2070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

"Aanbod van goud zal vraag niet kunnen invullen"

Mark Cutifani, CEO van AngloGold Ashanti, legde een opmerkelijke verklaring af met betrekking tot de situatie op de goudmarkt. In een interview met CNBC’s “Power Lunch” vertelde Cutifani dat de vraag naar goud groter is dan het aanbod. Dat zal zo blijven, ook al blijft de GOUDPRIJS stijgen.

Gegeven de huidige politieke onzekerheid is het slechts een kwestie van tijd alvorens de barrière van 2.000 dollar per troy ounce gerond zal worden. Maar Cutifani gaat nog een stap verder: volgens hem is het slechts een kwestie van tijd alvorens we 5.000 dollar zullen moeten betalen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

WGC: Overzicht goudvoorraden en historische GOUDPRIJS in grafieken

De World Gold Council (WGC) plaatste vandaag weer wat nieuwe gegevens op haar website, waaronder een geactualiseerd overzicht van goudaankopen door centrale banken en een groot aantal tabellen die de historische ontwikkeling van de GOUDPRIJS laten zien. Marketupdate heeft van de grote datasets, die u na registratie op de website van de WGC ook zelf kunt downloaden, twee overzichtelijke grafieken gemaakt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nog meer goud audits onderweg?

De beslissing van de Bundesbank om de buitenlandse goudreserves te gaan onderzoeken, waaronder die in de kluizen van de FED in New York, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Mogelijk zullen nog meer Westerse landen hun goudreserves daadwerkelijk willen checken om te zien of al hun goud nog wel aanwezig is waar het zou moeten zijn.

Dit zal uiteraard ook zijn effect hebben op de GOUDPRIJS en andere edelmetalen. Mogelijk is er veel minder goud aanwezig en kunnen er aanwijzingen naar boven komen dat de GOUDPRIJS werd gemanipuleerd. Als blijkt dat de goudvoorraad minder is dan gedacht, zal het geloof in een onderdrukking van de GOUDPRIJS ook afnemen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

Goud verliest deze week 1,3%

Het is alweer de vijfde week op rij dat de GOUDPRIJS weer in de min terecht is gekomen. Ook deze week verloor het edelmetaal weer meer dan 1% ten opzichte van de laatste stand van de week ervoor. Goud begon de week met een koers van 1707 dollar per troy ounce, en het was belangrijk dat dat grens van 1700 dollar niet doorbroken zou worden. Maar op vrijdag 2 november ging het mis, de GOUDPRIJS dook naar een dieptepunt van 1685 dollar per troy ounce.

In één dag verloor de koers van het edelmetaal maar liefst 31 dollar, oftewel 1,8%. Dankzij eerdere dagelijkse stijgingen bleef de schade daarmee beperkt tot een verlies van 1,3% over de gehele week gezien. De belangrijkste reden voor de grote daling zijn de meevallende banen cijfers in de Verenigde Staten. Deze waren veel beter dan verwacht!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDPRIJS over afgelopen dertig jaar

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDPRIJS over afgelopen dertig jaar Op de website SeasonalCharts.com zijn verschillende grafieken te vinden die inzichtelijk maken hoe aandelen, valuta en metalen maandelijks gepresteerd hebben over de afgelopen dertig jaar. De grafieken laten zien dat goud gemiddeld vooral in de tweede helft van het jaar in prijs stijgt, terwijl koper, zilver en palladium juist de sterkste prijsstijging zien in de eerste helft van het jaar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$