Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2076 tot 2080
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nog meer goud audits onderweg?

De beslissing van de Bundesbank om de buitenlandse goudreserves te gaan onderzoeken, waaronder die in de kluizen van de FED in New York, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Mogelijk zullen nog meer Westerse landen hun goudreserves daadwerkelijk willen checken om te zien of al hun goud nog wel aanwezig is waar het zou moeten zijn.

Dit zal uiteraard ook zijn effect hebben op de GOUDPRIJS en andere edelmetalen. Mogelijk is er veel minder goud aanwezig en kunnen er aanwijzingen naar boven komen dat de GOUDPRIJS werd gemanipuleerd. Als blijkt dat de goudvoorraad minder is dan gedacht, zal het geloof in een onderdrukking van de GOUDPRIJS ook afnemen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

Goud verliest deze week 1,3%

Het is alweer de vijfde week op rij dat de GOUDPRIJS weer in de min terecht is gekomen. Ook deze week verloor het edelmetaal weer meer dan 1% ten opzichte van de laatste stand van de week ervoor. Goud begon de week met een koers van 1707 dollar per troy ounce, en het was belangrijk dat dat grens van 1700 dollar niet doorbroken zou worden. Maar op vrijdag 2 november ging het mis, de GOUDPRIJS dook naar een dieptepunt van 1685 dollar per troy ounce.

In één dag verloor de koers van het edelmetaal maar liefst 31 dollar, oftewel 1,8%. Dankzij eerdere dagelijkse stijgingen bleef de schade daarmee beperkt tot een verlies van 1,3% over de gehele week gezien. De belangrijkste reden voor de grote daling zijn de meevallende banen cijfers in de Verenigde Staten. Deze waren veel beter dan verwacht!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDPRIJS over afgelopen dertig jaar

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling GOUDPRIJS over afgelopen dertig jaar Op de website SeasonalCharts.com zijn verschillende grafieken te vinden die inzichtelijk maken hoe aandelen, valuta en metalen maandelijks gepresteerd hebben over de afgelopen dertig jaar. De grafieken laten zien dat goud gemiddeld vooral in de tweede helft van het jaar in prijs stijgt, terwijl koper, zilver en palladium juist de sterkste prijsstijging zien in de eerste helft van het jaar.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Grafieken: GOUDPRIJS versus balanstotaal centrale banken

Zero Hedge publiceerde maandag een aantal interessante grafieken uit een rapport van Société Générale. Deze grafieken laten zien dat er een sterke correlatie is tussen de GOUDPRIJS en het gezamenlijke balanstotaal van een aantal centrale banken. Ook blijkt er een vrij sterke correlatie te bestaan tussen grondstofprijzen en de groei van de wereldhandel.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Peter Schiff: “Goud nu op weg 5.000 dollar”

Peter Schiff werd door CNBC gevraagd naar zijn visie op de prijs van goud. Schiff is het duidelijk niet eens met de negatievelingen op de vloer van de futuremarkten.

Peter Schiff voorspelt dat de GOUDPRIJS rond 5.000 dollar noteert over enkele jaren. Meer nog, hij denkt zelfs dat dit een bescheiden koersdoel is voor goud!

Beleggers mogen zich opmaken voor een indrukwekkende goudrally in de komende maanden, aldus Peter Schiff.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$