Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2111 tot 2115
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 15 september 2012

Goud gaat deze maand boven de 1850 dollar uitkomen

Goud blijft maar stijgen op het opeenvolgende goede nieuws uit de wereld. De volgende stimulans voor de GOUDPRIJS is ook om de hoek komen kijken. De Zwitserse zakenbank UBS heeft aangegeven dat de GOUDPRIJS aan het einde van september een koers zal hebben behaald van 1850 dollar per troy ounce. Dit is een behoorlijke groei aangezien de GOUDPRIJS de maand begon met een goudkoers van 1648 dollar per troy ounce.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

QE3: GOUDPRIJS naar hoogste punt in 6 maanden

Ben Bernanke van de Federal Reserve heeft QE3 officieel aangekondigd. De geldprinter wordt weer aangezet en de vers gedrukte dollars zullen worden gebruikt voor onder andere de aankoop van hypotheekgerelateerd schuldpapier. Dit zijn zogenaamde Mortgage-backed securities. De Fed gaat voor 40 miljard dollar per maand aan ‘MBS’ kopen. Ook wordt Operation Twist doorgezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

CEO‘s van goudmijnbedrijven voorspellen nieuwe goudrecords binnen een jaar

Moest het nog iemand ontgaan zijn, bij Slim Beleggen zijn we al jaren (sinds 2004) positief over de prijs van goud. Zelfs voor de tussentijdse prijscorrecties zwichten we niet!

Meer nog, het waren voor ons telkens de uitgesproken momenten om nog eens extra hard op de tafel te slaan voor de nieuwe koopgelegenheden die zich aanboden bij goud. (zoals HIER)

Wat ons echter al die tijd het meest verbaasde was niet de kritiek van onwetende analisten, maar de negatieve visie van de sector zelf. CEO’s van goudmijnbedrijven waren al die jaren zeer negatief over het toekomstige verloop van de prijs van goud.

En we kunnen het weten, want we hebben intussen met voldoende goudmijn CEO’s om tafel gezeten om te weten hoe hun stemming was. Als we hen ons koersdoel voor goud vertelden — 5000 dollar per ounce vanaf 2015 — dan konden ze hun oren amper geloven.

Maar hun negatieve houding tegenover de prijs van goud lijkt te veranderen. Tijdens de jongste Denver Gold Conference waren de meeste CEO’s van goudproducenten opmerkelijk positief over de GOUDPRIJS.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Goudproducenten kunnen 10-15% stijgen de komende maanden

Researchers van Canadese broker Paradigm Capital verwachten dat goudproducenten de komende maanden met 10-15% zullen stijgen. De GOUDPRIJS is dit jaar al 11% gestegen, terwijl de waarderingen van goudproducenten juist 8-15% lager staan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat het opwaarts potentieel 20-30% is om zodoende de GOUDPRIJS weer ‘in te halen’.

Paradigm waarschuwt echter voor al te hoge verwachtingen. De gemiddelde inkomsten van goudproducenten in het tweede kwartaal zijn met 22% gedaald, terwijl over die periode de olieprijs 9% is gedaald en de GOUDPRIJS 7% is gestegen. Slechts een handjevol producenten heeft z’n productieprognoses gerealiseerd. Een groot aantal goudproducenten doen het dus gewoon slecht, en dit vindt z’n weerslag in het ontslag van een aantal directeuren, en loonsverlagingen die oplopen tot 30%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Barrick Gold wil productie met 20 procent verhogen

In het programma “Squawk on the Street” ontplooide Jamie Sokalsky van Barrick Gold de toekomstplannen voor zijn bedrijf. Hij werd door de presentatoren van het programma uiteraard gepolst naar zijn vooruitzichten wat betreft de evolutie van de GOUDPRIJS. Sokalsky blaakte in beide gevallen van zelfvertrouwen.

Wat de GOUDPRIJS betreft: het staat voor de CEO van Barrick als een pijl boven water dat die nog gaat stijgen. Sokalsky gelooft vast dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens een troy ons goud meer dan 2.000 dollar zal kosten. Daarna zal het goud verder in prijs stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$