Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 2156 tot 2160
Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Jim Rogers sluit niet uit dat GOUDPRIJS met 40 tot 50% zal dalen

Als hij spreekt, wordt er naar hem geluisterd. Jim Rogers staat niet voor niets bekend als de goeroe van de grondstoffen. Ditmaal heeft Rogers voor het goud echter weinig goede woorden over. Hij heeft zich naar eigen zeggen ingedekt tegen een verdere daling van de GOUDPRIJS.

Die daling kan nog aanzienlijk zijn, Jim Rogers ziet de GOUDPRIJS vanaf de top met 40 tot 50% dalen. Dat wil zeggen dat een troy ounce goud uiteindelijk nog slechts 1000 dollar of minder gaat kosten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Jim Rogers houdt rekening met 40 tot 50% daling GOUDPRIJS

De wereldwijd bekende grondstoffenbelegger Jim Rogers houdt rekening met een verdere daling van de GOUDPRIJS en verklaarde tegenover Businessinsider dat hij ook al posities heeft ingenomen om zich in te dekken tegen een verder dalende koers. Volgens Rogers kan de GOUDPRIJS 40 tot 50% wegzakken vanaf het record van ongeveer $1.920 per troy ounce van vorig jaar. Dat komt neer op een koersdoel tussen de $960 en de $1.160.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

WGC: Goudmijnen hebben over vijf jaar prijs van $3000 nodig

De CEO van het World Gold Council, Aram Shishmanian, heeft maandag gezegd dat goudmijnen binnen vijf jaar een GOUDPRIJS van $3.000 per troy ounce nodig hebben om winstgevend te blijven. De kosten om goud te delven stijgen volgens Shishmanian snel, waardoor een stijgende GOUDPRIJS nodig is om de winstmarge in stand te houden. Daar komt bij dat mijnbouwbedrijven die goud uit de grond halen te maken hebben met hogere belastingen van de overheid en aandeelhouders die graag dividend willen zien.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Goud bevindt zich nu in berenmarkt, prijs met ruim 20% gedaald vanaf de piek

Vandaag leek de GOUDPRIJS te stabiliseren, maar in de afgelopen dagen kreeg het goud rake klappen te verduren. Dat had op de eerste plaats te maken met de stijging van de Dollar Index. Er bestaat al geruime tijd een omgekeerde correlatie tussen de dollar en het goud.

Vanaf de piek op 1921 dollar dat in september van vorig jaar werd bereikt, is de GOUDPRIJS nu al met meer dan 20% gedaald. Er is sprake van een berenmarkt wanneer een aandeel, een index of een grondstof een daling met een dergelijk percentage laat optekenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

Jim Rogers: India kan goud in zware correctie storten

Jim Rogers koopt geen goud meer. Volgens hem kan de GOUDPRIJS nog 40 % – 50 % corrigeren. Aanleiding is India. Er zijn er in India die vinden dat al het goud de economie immobiliseert. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat India stopt met de import van goud waardoor de GOUDPRIJS kan instorten. Een andere trigger zou kunnen zijn dat Europese landen beginnen goud te verkopen om hun schulden te betalen.

Er gaan stemmen op in India dat al het goud rond de Indische vrouwen en in de Indische kluizen niets toebrengt aan de economie. Het Indische handelstekort zou hier een gevolg van zijn. Als India zou beslissen geen goud meer te importeren, kan de GOUDPRIJS 40 % tot 50 % zakken volgens Jim Rogers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$