Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2156 tot 2160
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa heeft goud weer in de greep

Voor de zoveelste keer in de afgelopen maanden kijkt goud weer naar wat Europa gaat doen. De GOUDPRIJS is in afwachting van een cruciale meeting in Europa van de ECB waarin duidelijk moet worden of er een nieuw pakket aan steunmaatregelen komt om Europa uit de crisis te halen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

James Turk verwacht GOUDPRIJS van $8.000,-

Volgens James Turk staat het buiten kijf. De GOUDPRIJS wordt al jaren gemanipuleerd. Volgens Turk zou goud momenteel eigenlijk twee keer zoveel waard moeten zijn. Voor de langere termijn verwacht James Turk dat de GOUDPRIJS zal oplopen naar $8.000,- per troy ounce. Er gaat volgens Turk een moment komen dat mensen papieren goudcertificaten niet meer vertrouwen en enkel nog maar fysieke edelmetalen zullen gaan kopen. Op dat moment zal de prijs exploderen, aldus de goud- en zilveranalist.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Wat nu met de prijs van goud? Hier zijn de historische feiten...

Beleggers in goud blijven al maanden op hun honger zitten. De prijs van hun favoriete edelmetaal zit al een jaar in het slop en de jongste weken is de prijsactie van goud compleet stilgevallen.

Dat was wel eens anders in het verleden: de prijs van goud bewoog meestal vele procenten op slechts enkele maanden, naar beneden maar vooral naar boven!

De markt is op zoek naar richtinggevend nieuws voor de GOUDPRIJS. Maar misschien focussen de meeste waarnemers zich op de verkeerde signalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juli 2012

Merrill Lynch: goud naar $ 2.000

De ene na de andere bank verklaart een veel hogere GOUDPRIJS in de toekomst. Nu is het de beurt aan Merrill Lynch, zij voorspellen een nieuw goudrecord van $ 2.000 per ounce.

Volgens Merrill Lynch kan de Federal Reserve niet anders dan een derde ronde QE aan te kondigen. Zij verwachten een monetair programma van $ 500 miljard. Hiermee zien ze een GOUDPRIJS van $ 2.000 als een rechtvaardige prijs. Afhankelijk van het tijdstip, voor of na de verkiezingen, zien ze deze nieuwe recordprijs tegen het einde van het jaar of in de loop van volgend jaar.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 juli 2012

Blinkend goud, het duisterste hoekje van de City?

[...]

En de Britten zoomen in op de goudfixing. Dat de prijs 'fixed' (Engels voor 'gearrangeerd') wordt, is op zich natuurlijk al een vrij ongelukkige benaming.  Vijf banken bepalen de GOUDPRIJS in Londen: Bank of Nova Scotia, HBSC, Société Générale, Deutsche Bank en, eum, Barclays.

De 'fixingleider' stelt een prijs voor en vervolgens simuleren de vijf handel door hun koop- en verkooporders te vergelijken. Alle transacties verlopen vervolgens tegen de koers van die fixing. We citeren even The Independent:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$