Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 2181 tot 2185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Up or Down voor goud?

De opwaartse trend sinds 2009 op de weekgrafiek is neerwaarts doorbroken.

Sinds September 2011 volgt de GOUDPRIJS een dalende driehoek. Een GOUDPRIJS onder de $ 1.500 zou een verdere daling kunnen veroorzaken tot $ 1.241.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Banken voorspellen een GOUDPRIJSpiek van gemiddeld $1.942 voor 2012

Ondanks de huidige lage GOUDPRIJS voorspellen banken hogere prijzen voor de rest van dit jaar. De GOUDPRIJS kan volgens recente schattingen van 8 partijen oplopen tot een piek van gemiddeld $1.942. Dit is redelijk in lijn met onze eigen verwachtingen voor dit jaar. Dat betekent dat we gemeten van de stand van vandaag ($1.585) een aardige opwaartse beweging kunnen verwachten waarbij een sprong van 20% denkbaar is.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Goud voor het einde van het jaar weer veilige vluchthaven

Zolang goud correlatie blijft vertonen met risicobeleggingen moeten beleggers op korte termijn rekening blijven houden met volatiliteit van de GOUDPRIJS. Analisten verwachten echter dat goud voor het einde van het jaar zijn rol als veilige vluchthaven weer zal vervullen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Death cross wijst op zeepbel bij het goud

De GOUDPRIJS slaagt er niet meer in om een vuist te maken, dit in tegenstelling tot wat we een jaar geleden zagen. Elke correctie in de GOUDPRIJS bleek toen een koopgelegenheid en dat is niet langer het geval.

Technisch is het beeld bij het goud veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april.

Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de GOUDPRIJS in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 28 mei 2012

Goudverkopen onder Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen

Volgens het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council is de verkoop van goud door centrale banken onder het Central Bank Gold Agreement vrijwel stilgevallen. De Central Bank Gold Agreement werd eind jaren negentig opgezet om te voorkomen dat westerse centrale banken teveel goud zouden dumpen. Er werd bepaald dat er maximaal 500 ton goud per jaar mocht worden verkocht. Het was de laatste stap in het manipuleren van de GOUDPRIJS die al was begonnen voordat Nixon de dollar van de goudstandaard afhaalde

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$