Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2595 artikelen gevonden. Artikel 2181 tot 2185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 mei 2012

HUI-index gaat over in de "Uitkotsfase"

De financiële markt blijft een fascinerende omgeving. Zelf na vele jaren van uitgebreide ervaring op de ‘vloer’ kunnen wij nog altijd verrast worden.

Neem bijvoorbeeld de goudmijnaandelen. De sector heeft vandaag zowat de beste reeks fundamenten die we op de beurs kunnen vinden: een hoge GOUDPRIJS, hogere winstmarges, stijgende dividenden, …

En toch zijn het de goudmijnen die vandaag het zwaarste in de klappen delen. Hiervoor is slechts 1 duidelijke reden te vinden en dat is dat beleggers massaal op de verkoopknop drukken.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

World Gold Council: GOUDPRIJS moet over 5 jaar op $3000 staan

Gisteren zei de Chief Executive van de World Gold Council (WGC), Aram Shishmanian, dat de GOUDPRIJS over 5 jaar op $3000 per troy ounce moet staan. Althans, als de mijnbouwbedrijven nog winstgevend willen zijn. Dankzij snel stijgende mijnkosten moet de GOUDPRIJS snel stijgen wil het delven van goud nog rendabel zijn.

Momenteel is er een GOUDPRIJS van $1300 per troy ounce nodig om het delven van het edelmetaal rendabel te houden. Stijgende delfkosten zullen er samen met stijgende dividenduitkeringen en belastingen aan de landen waar er gedolven wordt echter voor zorgen dat de GOUDPRIJS binnen afzienbare tijd omhoog fors moet.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Goud blijft koopwaardig op zwakte

DB Precious Metals Fund volgt de prijsontwikkeling van goud (gewicht van 80%) en zilver (een gewicht van 20%). De grafiek is daardoor een perfecte afspiegeling van de GOUDPRIJSontwikkeling.

Bij deze tracker (die de vooral de GOUDPRIJS volgt) valt volgens Leleux het belang van de stijgende trendlijn op. Nadat deze lijn de afgelopen jaren sterke steun gaf aan de stijgende trend is de lijn, na de neerwaartse doorbraak van december 2011, nu een belangrijke weerstand geworden.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goldman Sachs: GOUDPRIJS staat nog steeds binnen 6 maanden op $1840

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kwam gisteren met een rapport naar buiten waarin ze vasthouden aan de prognose van de GOUDPRIJS eerder dit jaar. Volgens Goldman Sachs moet de GOUDPRIJS over 6 maanden op $1840 per troy ounce staan, de prijsstijging zal voornamelijk veroorzaakt worden door een derde ronde van monetaire verruiming door de Fed die in juni zal plaatsvinden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goud even niet in trek als veilige haven

Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDPRIJS.

Het zijn geen vrolijke dagen voor beleggers. Door alle onzekerheid over het verdere verloop van de eurocrisis zit de angst er goed in. Je zou zeggen dat de GOUDPRIJS met al die onzekerheid nu wel door het dak zou gaan, maar niets is minder waar. De GOUDPRIJS daalt juist al dagen. Blijkbaar zien beleggers edelmetaal even niet als een veilige haven om hun centjes naartoe te brengen.

Sterker nog, de GOUDPRIJS bereikte deze week het laagste punt in vier maanden en dook onder de 1.600 dollar per ounce. De waarde van de dollar daarentegen stijgt al dagen. Kortom: goud verliest zijn glans en cash is king. Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDPRIJS. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$