Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2191 tot 2195
Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Goud en de crash

Ik krijg vaak de vraag gesteld hoe de GOUDPRIJS zal reageren tijdens de eindfase van de systeemcrisis (ineenstorting van financiële systeem) die zich, naar mijn mening, binnenkort zal afspelen.

Het antwoord zal ik geven in de vorm van vijf fases die elkaar deels overlappen.

[een must read]

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 23 mei 2012

Dire specialisten over de dalende GOUDPRIJS...

Read all about it ! “Sinds eind februari dit jaar is de GOUDPRIJS aan het zakken. Van rond $ 1800 per troy ounce naar circa $ 1530. Inmiddels is de GOUDPRIJS weer iets opgelopen tot $ 1590. Het hoogtepunt van $ 1921,15 van 6 september 2011 is al langere tijd uit zicht”. 

Is de rol van goud als veilige vluchthaven uitgespeeld ? Dat is de vraag die zij beantwoorden.  Mijn idee : nog làng niet ! Hoe denkt u er over ? Zitten de commentatoren die nu roepen voor 1300 dollar, 1000 dollar en zelfs 700 juist of niet ? Wij vernemen het als altijd graag…

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Grondstoffen verliezen aan populariteit

Een en ander vindt zijn weerslag in de (speculatieve) vraag naar grondstoffen, met steeds kleiner wordende posities als gevolg. Op de termijn- en optiebeurs in de VS zijn het aantal uitstaande contracten in goud sinds december 2008 niet zo laag geweest. Maar ook de posities in bijvoorbeeld katoen waren in vijf jaar niet zo gering, en de koperposities daalden de afgelopen vijf weken met bijna 70%. Oorzaak is de angst voor een aanhoudende recessie in Europa, die 18% van de wereldconsumptie in koper voor haar rekening neemt. 

De grondstoffenbeleggingsfondsen in de VS zien al vier achtereenvolgende weken dat beleggers meer geld onttrekken, dan investeren. En zoals altijd gaan ook analisten met het getij mee. Zo verwacht Donald Selking – marktstrateeg van National Securities – dat een realistisch niveau voor de GOUDPRIJS eigenlijk $ 1.100 oftewel € 870 per troy ounce is. Dit zou betekenen dat de prijs nog een derde kan dalen. 

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Stansberry & Associates over goud

De olieprijs zakt, de koperprijs, aandelen ook. Door de Europese schuldcrisis vluchten beleggers weg van alles dat economisch sensitief is, richting zogenaamde “veilige havens” als de USD en Amerikaanse staatsobligaties. De dollar wint momenteel als “minst slechte munt”. 

Natuurlijk daalt dan de GOUDPRIJS. In februari jl. stond die nog op 1750 dollar per troy ounce (31,1 gram) en nu zitten we nog maar aan 1550, dat is bijna 12 % verlies. 

Beleggers willen cash en verkopen wat liquide is, maar eigenlijk was de GOUDPRIJS gewoon rijp voor een correctie, na elf jaar ononderbroken gestegen te zijn. Goud is maal zes gegaan in een rustige, weinig opgemerkte stierenmarkt; geen enkele asset deed dit na… 

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 mei 2012

Trends in de goudmarkt volgens het World Gold Council in Q1

Het World Gold Council heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht met daarin de meest actuele data en trends in de wereldwijde fysieke goudmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de totale wereldwijde vraag naar goud uit op 1.097,6 metrische ton, dat met de gemiddelde GOUDPRIJS over deze periode een waarde vertegenwoordigde van $59,7 miljard. De vraag naar goud voor juwelen en voor de technologiesector zakte wat weg, maar dit werd gecompenseerd door meer vraag van beleggers en netto aankopen van centrale banken.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 was de vraag naar het edelmetaal 5% kleiner. De enige sector in de goudmarkt die wel een groter kwartaal volume kende dan een jaar eerder was het beleggingsgoud. Vooral de vraag naar goudgerelateerde ETF’s bleek groter te zijn. De instroom in de goud ETF’s bleek afgelopen kwartaal 51,4 metrische ton te zijn, vorig jaar was er zelfs een netto uitstroom in het eerste kwartaal van 62,1 metrische ton goud.  De vraag naar fysieke “bullion” baren en munten bleef relatief gezien wat achter maar was met respectievelijk 260 en 51,3 metrische ton robuust te noemen. Ook de vraag naar de reguliere gouden baren en munten was met 337,9 metrische ton 17% kleiner dan dezelfde periode een jaar eerder. Er werd door de stijgende GOUDPRIJS echter wel 2% meer uitgegeven aan het edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$