Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 221 tot 225
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 augustus 2016

GOUDPRIJS stijgt door falend monetair beleid

De stijging van de GOUDPRIJS is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het verlies van vertrouwen in het monetaire beleid van centrale banken en in staatsobligaties. Dat schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport dat eerder deze week werd vrijgegeven. Door de extreem lage rente moeten beleggers meer risico's nemen om rendement te maken, risico's die ze proberen af te dekken door een groter gedeelte van hun vermogen in goud te bewaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 augustus 2016

GOUDPRIJS op weg naar een nieuwe All-Time High

Rendementen uit het verleden zijn nooit een garantie voor de toekomst. Maar de geschiedenis rijmt meer dan je denkt. Zo kan je de huidige stijging van de GOUDPRIJS vergelijken met de gouden periode van de jaren ’70. Er zijn enkele grote verschillen maar ook enkele interessante gelijkenissen.

En dat laatste voorspelt nieuwe recordkoersen voor de GOUDPRIJS.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wat betekent een ‘president Trump’ voor de GOUDPRIJS?

Een verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten zal het goud gevoelig duurder maken. Dat staat in een rapport van de Nederlandse bank ABN Amro.

Er wordt daarbij op gewezen dat vele beleggers vrezen dat het politiek beleid van Trump de Amerikaanse economie zou verzwakken en tot een grotere onzekerheid op de markt zou leiden.

Die negatieve verwachtingen zullen volgens het rapport de interesse in goud opnieuw doen toenemen. Daardoor zou de GOUDPRIJS de volgende jaren kunnen oplopen tot 1.850 dollar per ounce. Op dit ogenblik wordt voor één ounce goud ongeveer 1.350 dollar betaald.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Perth Mint: Vraag naar goud substantieel

De vraag naar fysiek goud was in de eerste helft van dit jaar substantieel, zo verklaarde Richard Hayes van de Australische Perth Mint in een gesprek met Bloomberg. Mede dankzij de zwakke economische vooruitzichten weet de GOUDPRIJS het niveau van meer dan $1.300 per troy ounce vast te houden, wat suggereert dat er nog steeds veel vraag is naar het edelmetaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 augustus 2016

Goud en zilver op belangrijk keerpunt

Het ziet er sterk naar uit dat vorige week een keerpunt was voor edelmetalen goud en zilver. Na een periode van consolidatie is een nieuwe beweging ingezet. En die beweging volgt het parcours van eerder dit jaar: omhoog.

Er zijn zowel technische als fundamentele factoren te vinden die een nieuwe stijging ondersteunen. Een belangrijk aspect is de markt voor fysiek goud. Doordat de GOUDPRIJS dit jaar al 28% steeg in yuan en 26% in roepie, valt de vraag naar goud voor juwelen stil in China en India. Hierdoor kwam er goud vrij voor de handel in ETF’s en consolideerde de prijs.

Er was ook een grote beweging van goud waarneembaar vanuit het Midden-Oosten naar Zwitserland doordat raffinaderijen met een overschot zaten door de dalende vraag uit het oosten. Dit overschot werd naar Zwitserland verscheept om goudbaren te smeden voor in de kluizen van de ETF’s. Deze eenmalige beweging van 48 ton lijkt nu verteerd, juist op het moment dat het goudseizoen aanbreekt in het oosten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$