Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2206 tot 2210
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goud even niet in trek als veilige haven

Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDPRIJS.

Het zijn geen vrolijke dagen voor beleggers. Door alle onzekerheid over het verdere verloop van de eurocrisis zit de angst er goed in. Je zou zeggen dat de GOUDPRIJS met al die onzekerheid nu wel door het dak zou gaan, maar niets is minder waar. De GOUDPRIJS daalt juist al dagen. Blijkbaar zien beleggers edelmetaal even niet als een veilige haven om hun centjes naartoe te brengen.

Sterker nog, de GOUDPRIJS bereikte deze week het laagste punt in vier maanden en dook onder de 1.600 dollar per ounce. De waarde van de dollar daarentegen stijgt al dagen. Kortom: goud verliest zijn glans en cash is king. Omdat goud standaard in dollars wordt afgerekend, verklaart de stijging van de dollar ten dele de daling van de GOUDPRIJS. Maar er zijn meer factoren die een rol spelen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Dag tip: Let op goud

Zeer opmerkelijk! De Telegraaf heeft dit bericht inmiddels offline gehaald, maar is wel nog te vinden in GOUDPRIJS+de+weg+omhoog+hervat%22&oq=%22Technisch+analist+Geert-Jan+Nikken+verwacht+dat+op+korte+termijn+de+GOUDPRIJS+de+weg+omhoog+hervat%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...1613.2833.0.3127.3.3.0.0.0.0.178.354.2j1.3.0...0.0.-oQhgjkVo2o&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=483a54a1e76a0b2b&biw=1920&bih=949">GOOGLE

De unieke zoekspiders van Goud-Portal zijn overal als de kippen bij en wij houden niets verborgen. Wat mogen wij niet horen?

Onderstaand een quote uit het bericht. Wij hebben het hele bericht! Nieuwsgierig? Schrijf u in op onze dagelijkse nieuwsbrief!

De GOUDPRIJS kan als vluchthaven profiteren van de toegenomen onrust rond Griekenland en Spanje. Technisch analist Geert-Jan Nikken verwacht dat op korte termijn de GOUDPRIJS de weg omhoog hervat.

Om in te spelen op een verwachte stijging van goud kan een Turbo Long worden ingezet. Klik op deze link om een voorspelling te doen over de AEX, de hoofdfondsen, de euro-dollar of het goud.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 mei 2012

Goud is de kluts kwijt

De papieren GOUDPRIJS zit in de hoek waar de klappen vallen. De belangrijke technische grens van $ 1.600 is neerwaarts doorbroken. Een tijdje geleden las ik een artikel van Peter L. Brandt dat de GOUDPRIJS binnenkort een keuze moest maken betreffende de volgende sprong. De GOUDPRIJS tekende een prachtig technische plaatje van een vlag. Aan het puntje van de vlag moet de prijs kiezen, doorbreekt het de neerwaartse trend en maakt het een sprong naar boven, of valt het van de vlag af.

Zo te zien, is de GOUDPRIJS van de vlag gevallen. Het gekke is dat de onderliggende factoren voor een sterke GOUDPRIJS even sterk aanwezig blijven als bij de GOUDPRIJS van bijna $ 2.000, zoniet nog sterker. Volgens mij kan je het zo bekijken: hoe erger de Westerse wereld er aan toe is, hoe belangrijker het voor de aanhangers van het hedendaagse fiatgeld (overheden, centrale banken,…) is om de GOUDPRIJS zo laag mogelijk te houden.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 9 mei 2012

Escalatie in eurozone brengt goud tot laagste punt van 2012

Voor de derde dag op rij is de prijs van goud lager geeindigd, waarmee de GOUDPRIJS op het laagste punt van 2012 terecht is gekomen. De goudkoers sloot de dag af met een koers van 1584 dollar per troy ounce.

De belangrijkste reden voor de daling is de escalatie in de eurozone na aanleiding van de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland. Daarnaast wekt goud de indruk dat dit pas stijgt wanneer de geldpersen gaan lopen, iets waar investeerders zenuwachtig van worden. De onrust in Europa zorgt ervoor dat beleggers uitkijken met waar zij in investeren. De nieuwe Franse president is minder begaan met Europa waardoor het herstel van de eurozone langer in beslag zou kunnen gaan nemen.

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Goud- en zilvermijnen krijgen opnieuw klappen op Wall Street

Het waren vooral goud- en zilvermijnen zoals Barrick Gold, Silver Wheaton, Newmont Mining en Hecla Mining die klappen kregen.

Voor een troy ounce goud werd 1606,50 dollar betaald, of een daling met iets meer dan 32 dollar of zowat twee procent ten opzichte van het slotniveau van gisteren.

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 97 dollar betaald. Op dagbasis was er sprake van een terugval met ruim een half procent. Herstel van de GOUDPRIJS op korte termijn lijkt niet waarschijnlijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$