Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 2211 tot 2215
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Het Westen verkoopt papier, China koop fysiek

goud wel te verstaan.

De laatste tijd heeft de Comex goudkoers enkele forse tikken gekregen op heel korte termijn. Op maandag 30/04 werd de GOUDPRIJS met $ 15 naar beneden gedrukt op enkele seconden tijd door 7.500 goud futures te verkopen. Dit vertegenwoordigde een marktwaarde van $ 1,24 miljard.

Ook vrijdag 4 mei warden + 3.000 future-contracten verkocht op Comex, om 1:30 AM, Chicago time wat nogal ongewoon is op dat uur van de dag. Dit bewijst het globale karakter van de verkoop van fysieke goudcontracten om de prijs naar beneden te drukken.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Goud: fundamenten versus koersverloop zijn onmogelijk

De ontwikkeling van de GOUDPRIJS is nogal merkwaardig te noemen wanneer we de fundamenten er naast leggen. In eerste instantie is het gegeven op zich al zeer opmerkelijk dat de GOUDPRIJS de afgelopen 3 maanden op rij is gedaald. Dit is vanaf maart 2001 niet meer voorgekomen. Voor een bullmarkt is dit al helemaal vreemd en merkwaardig te noemen.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 5 mei 2012

De paniek keert terug bij goud

Afgelopen weekend kregen we weer enkele bezorgde mails van onze lezers. Of Slim Beleggen zich kon vinden in de visie het een artikel in de weekendeditie van het FD: “Na een rally van tien jaar is het wachten op een afstraffing van de GOUDPRIJS”.

Zoals gebruikelijk komen de populaire media weer laat aanschuiven. Die opmerking was vorige zomer aan de orde, toen de prijs van goud boven 1900 dollar per ounce uitschoot. Vandaag lijkt de stelling eerder te zijn: “Na een correctie van een jaar is het uitkijken naar de volgende rally van de GOUDPRIJS”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Goud daalt 3 maanden op rij

Tussen maart 2001 en april 2012 daalde de GOUDPRIJS nooit 3 maanden op rij, 2 maanden max, tot nu. De GOUDPRIJS tekende een daling op voor de maanden februari, maart en april. Op zich is dit al een raar fenomeen. Van de 661 3-maandelijkse periodes sinds 1957 gebeurde dit maar 65 keer, dat is maar in 10 % van de gevallen. Voor de S&P500 gebeurde dit maar 55 keer in de gelijkaardige periode.

In een bullmarkt is het al helemaal zeldzaam. In de bullmarkt van de S&P 500 tussen 1991 en 1999 gebeurde dit niet, net als het niet gebeurde in de bullmarkt van goud tussen 2001 en 2012.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Het moment van de waarheid nadert voor goud

Het wil maar niet vlotten met de GOUDPRIJS. De prijs van het gele edelmetaal begeeft zich al maanden in een zijwaarts handelspatroon en wil maar geen duidelijk richting kiezen.

Dit komt hoofdzakelijk omdat beleggers geen keuze kunnen maken over wat de toekomst zal brengen: wordt het inflatie of deflatie? Maar nog belangrijker volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen, men twijfelt weer aan de status van goud als ultieme veilige haven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$