Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 2211 tot 2215
Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Goud en zilver lijden kleine verliezen vandaag

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce.

Nadat goud en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste internationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de GOUDPRIJS vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD: eerst nog een terugval of is de bodem al geplaatst in 2012?

Vele beleggers worstelen met de bovenstaande vraag. Gaat de prijs van goud nog eens (flink) terugvallen of hebben we de bodem voor 2012 al geplaatst?

Onderstaande grafiek van Jim Bianco (via BR) laat de stijging van de GOUDPRIJS zien met daarbij de procentuele correcties. Wat opvalt is dat de bodem in het verleden telkens werd geplaatst als de procentuele daling de grens van -20% overschreed.

Met de recente terugval van -18,5 procent hebben we net de magische grens van min 20 procent gemist. Dit vergroot de kans dat we ons mogen verwachten aan een bijkomende correctie.

Uiteraard, met al het negatieve sentiment omtrent goud, lijkt het niet ondenkbaar dat de bodem voor 2012 alweer geplaatst is. Het grafisch patroon lijkt dit gegevens alvast te bevestigen.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Correctie bij het goud is gezonde consolidatie binnen opwaartse trend

Steeds meer beleggers nemen afscheid van goud. Vooral de teleurstelling begint volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen zwaar te wegen. Zoals altijd stapt de grootste groep belegger op het einde van een stijging in, waarna de correctie volgt en de twijfel toeslaat.

Bovendien horen we steeds meer kritische geluiden over goud van de professionals. De gekende critici klinken wat luider, terwijl enkele langetermijn 'stieren' voorlopig geen nieuwe doorbraak van de GOUDPRIJS meer zien.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

Beleggen in schaarste

Wat is beleggen? Wat zijn de risico's? En voor wie is beleggen geschikt? BELEGGINGSTIPS

Hansen spreekt van een kleine revolutie: in vijf jaar tijd zijn particuliere beleggers erg actief geworden in grondstoffen. De explosie van de GOUDPRIJS is een treffend voorbeeld. Dat heeft ook aanbieders van beleggingsfondsen, vooral indexfondsen (etfs), aangetrokken. „In etf’s die de GOUDPRIJS volgen, is inmiddels twee keer de totale goudvoorraad van China belegd”, vertelt Hansen.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 27 maart 2012

UBS: GOUDPRIJS daalt naar $1.550,-

Volgens de Zwiterse bank UBS zijn de korte termijn vooruitzichten voor de GOUDPRIJS momenteel niet zo rooskleurig. De investeringsbank verlaagde de korte termijn verwachtingen voor de GOUDPRIJS afgelopen week. Het gaat om een prognose voor de komende maand en een prognose voor de komende drie maanden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$