Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2216 tot 2220
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Goud daalt 3 maanden op rij

Tussen maart 2001 en april 2012 daalde de GOUDPRIJS nooit 3 maanden op rij, 2 maanden max, tot nu. De GOUDPRIJS tekende een daling op voor de maanden februari, maart en april. Op zich is dit al een raar fenomeen. Van de 661 3-maandelijkse periodes sinds 1957 gebeurde dit maar 65 keer, dat is maar in 10 % van de gevallen. Voor de S&P500 gebeurde dit maar 55 keer in de gelijkaardige periode.

In een bullmarkt is het al helemaal zeldzaam. In de bullmarkt van de S&P 500 tussen 1991 en 1999 gebeurde dit niet, net als het niet gebeurde in de bullmarkt van goud tussen 2001 en 2012.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Het moment van de waarheid nadert voor goud

Het wil maar niet vlotten met de GOUDPRIJS. De prijs van het gele edelmetaal begeeft zich al maanden in een zijwaarts handelspatroon en wil maar geen duidelijk richting kiezen.

Dit komt hoofdzakelijk omdat beleggers geen keuze kunnen maken over wat de toekomst zal brengen: wordt het inflatie of deflatie? Maar nog belangrijker volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen, men twijfelt weer aan de status van goud als ultieme veilige haven.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Onderdrukking GOUDPRIJS trekt ook aandacht Wall Street Journal

Beleggers in goud en zilver worden van tijd tot tijd behoorlijk op de proef gesteld door de soms heftige koersbewegingen van de metalen. De koersen van goud en zilver gaan af en toe zonder nieuws, of geheel tegen de strekking van het nieuws in, flink naar beneden. Afgelopen maandag was weer zo'n dag, waarin de GOUDPRIJS bij het openen van de Amerikaanse handel opeens wegzakte van $1660 naar $1648. Op zich geen grote daling, maar de verticale streep doet vermoeden dat iemand bezig was om de markt te overspoelen met contracten. De Wall Street Journal zag het gebeuren en schreef erover.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Laat u niet vangen door de volatiliteit

De GOUDPRIJS stagneert al enkele weken tussen de $ 1.600 en de $ 1.700, ruim genomen. Met deze stagnatie lijkt het vet van de soep voor de GOUDPRIJS, zeker na de correctie in de 2e jaarhelft van 2011 en die van begin dit jaar.

Historisch gezien zitten we nu ook midden in de rustigste periode voor goud. Eind augustus / begin september begint (nogmaals historisch gezien) de sterkere periode voor goud daar de vraag naar goud door particulieren oploopt door allerhande feesten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Banencijfers Amerika jagen goud de diepte in

Goud beleeft zware tijden op dit moment. Ook vandaag dook de prijs van goud weer naar beneden na aanleiding van een banenrapport uit de Verenigde Staten. In dit rapport staat de het aantal werklozen weer aan het toenemen is, waardoor extra steunmaatregelen om de economie op gang te houden worden verwacht.

De goudkoers begon de dag met een koers van 1649 dollar per troy ounce, maar daalde in de loop van de dag af naar een goudkoers in troy ounce van 1633 dollar. Ook berichten uit Europa hebben ervoor gezorgd dat de GOUDPRIJS aan het dalen is. De ECB heeft aangegeven dat de banken het goed doen en dat men erover denkt om de steunmaatregelen eerder af te bouwen mocht de stabiliteit blijven. Voorlopig houdt de ECB de rente op 1%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$