Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2611 artikelen gevonden. Artikel 2216 tot 2220
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 28 april 2012

Polen stapt ook in goud

Polen is een van de landen waar men het zwaar heeft door de economische crisis. Ook in Polen moet veel bezuinigd worden en leven veel mensen in armoede. BullionStreet heeft onderzoek gedaan naar de trends welke in Polen zijn waargenomen met betrekking tot de GOUDPRIJS. Opvallend is dat het potentieel binnen Polen om een grote speler op de goudmarkt te worden erg groot is. Berekend is dat wanneer Polen 1 procent van alle spaartegoeden in goud zou worden belegd Polen een goudreserve krijgt van 52 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Goudmijnen in verglijkbare situatie als in &lsquo80

Er is al veel geschreven over de onderwaardering van de goudmijnaandelen. De onderwaardering bereikt momenteel historische dieptepunten. Het gebrek aan vertrouwen in een blijvende ‘hoge’ goudkoers, doet investeerders afhaken waardoor deze aandelen voor een appel en een ei kunnen gekocht worden.

We bevinden ons nu in een gelijkaardige situatie als eind jaren ‘ 70 toen goud het ene record na het andere liet optekenen en de goudmijnen werden verwaarloosd. Als je de HUI-index vandaag vergelijkt met de GOUDPRIJS krijg je dit:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Is de stijgende goudtrend voorbij?

De GOUDPRIJS is het afgelopen decennia fors gestegen door onder andere de overheidstekorten, de opbouw van schulden en het printen van geld. Hoe ziet de situatie er vandaag de dag in Amerika uit?

De Amerikaanse schulden bedragen momenteel meer dan $ 15 biljoen, dit is ongeveer 100 % van het bbp. Amerika betaalde in 2011 voor $ 454 miljard aan intresten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Rusland en Mexico kochten in maart bijna $1 miljard aan goud

De GOUDPRIJS stijgt al sinds 2001 onafgebroken, maar het is pas sinds 2010 dat de centrale banken netto kopers zijn geworden van het edelmetaal. Die trend zal zich voorlopig nog wel blijven voortzetten, zoals ook de meest recente data van het IMF laat zien. Hieruit blijkt dat centrale banken van diverse landen in maart opnieuw veel goud hebben gekocht. De lijst van kopers wordt aangevoerd door Rusland en Mexico, die beide ruim 16 metrische ton goud aan de reserves hebben toegevoegd. Deze aankopen vertegenwoordigen een waarde van iets minder dan $1 miljard.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Goud inmiddels goed voor 3,9% en 9,7% van Mexicaanse en Russische reserves

De centrale banken blijven hun goudreserves aanvullen en dat geeft ons een goed gevoel. In maart kochten onder andere Turkije en Rusland weer behoorlijke hoeveelheden goud. De centrale bankiers van deze landen weten drommels goed waarom ze goud kopen.

Dit jaar is de GOUDPRIJS al met bijna 5 % gestegen. De Standard & Poor’s GSCI index of 24 grondstoffen staat 4,6 % hoger: de MSCI All-Country World Index 7,5 % hoger. U was beter af met grondstoffen dan met U.S. Treasuries. Deze leverden een schamele 0,2 % op.

Veel centrale banken hebben nog veel ruimte om goud te kopen. Goud is goed voor respectievelijk. 3,9 % en 9,7 % van de Mexicaanse en Russische reserves, in Duitsland en de U.S. (de grootste bezitters van goud) is dat 70 %.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$