Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 2221 tot 2225
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Rusland en Mexico kochten in maart bijna $1 miljard aan goud

De GOUDPRIJS stijgt al sinds 2001 onafgebroken, maar het is pas sinds 2010 dat de centrale banken netto kopers zijn geworden van het edelmetaal. Die trend zal zich voorlopig nog wel blijven voortzetten, zoals ook de meest recente data van het IMF laat zien. Hieruit blijkt dat centrale banken van diverse landen in maart opnieuw veel goud hebben gekocht. De lijst van kopers wordt aangevoerd door Rusland en Mexico, die beide ruim 16 metrische ton goud aan de reserves hebben toegevoegd. Deze aankopen vertegenwoordigen een waarde van iets minder dan $1 miljard.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Goud inmiddels goed voor 3,9% en 9,7% van Mexicaanse en Russische reserves

De centrale banken blijven hun goudreserves aanvullen en dat geeft ons een goed gevoel. In maart kochten onder andere Turkije en Rusland weer behoorlijke hoeveelheden goud. De centrale bankiers van deze landen weten drommels goed waarom ze goud kopen.

Dit jaar is de GOUDPRIJS al met bijna 5 % gestegen. De Standard & Poor’s GSCI index of 24 grondstoffen staat 4,6 % hoger: de MSCI All-Country World Index 7,5 % hoger. U was beter af met grondstoffen dan met U.S. Treasuries. Deze leverden een schamele 0,2 % op.

Veel centrale banken hebben nog veel ruimte om goud te kopen. Goud is goed voor respectievelijk. 3,9 % en 9,7 % van de Mexicaanse en Russische reserves, in Duitsland en de U.S. (de grootste bezitters van goud) is dat 70 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

Iraanse boycot goed voor de GOUDPRIJS

China zoekt een manier om de Amerikaanse sancties rond Iran te omzeilen. China is uiteraard geïnteresseerd in de Iraanse olie. Het Amerikaanse NDAA (National Defense Authorization Act) gaat in op 28 juni en heeft de bedoeling Iran te isoleren door ze uit te sluiten van het Amerikaans financieel systeem. Met andere woorden, iedereen die Iran met dollars betaald, zal op alle mogelijke manieren geboycot worden.

Uitzonderingen zijn toegestaan, maar voor China lijkt dit niet het geval te zijn. China heeft in het verleden al uitzonderingen gekregen bij sancties tegen Iran. Ondertussen is China de grootste handelspartner en investeerder geworden in Iran waardoor de Amerikanen moeilijk dit door de vingers kunnen zien.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 25 april 2012

GOUDPRIJS kan nog geruime tijd consolideren, daarna kan prijs fors stijgen

Ook vandaag valt er rond het goud weinig of niets te melden, voor een troy ounce goud wordt momenteel ongeveer 1640 dollar betaald. Het is inderdaad opvallend rustig op de goudmarkt. Het gele edelmetaal eist al enkele weken geen media-aandacht meer op.

Dat op zich is al goed nieuws voor beleggers in goud. Uiteraard ligt aan de basis hiervan het makke prijsverloop van goud. De goudgrafiek zit al een tijdje gevangen in een bandbreedte.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 24 april 2012

Technische analyse: trend rond goud

Zal de GOUDPRIJS een nieuw record zetten? De dalende Dow Jones-index en de zwakke euro-dollarkoers geven aanleiding te denken van wel, maar technische analisten zien een andere plaatje.

Darlyl Guppy schrijft op CNBC.com dat hij een weerstandsniveau ziet op 1800 dollar per troy ounce. Dit is een sterk weerstandsniveau sinds november 2011 gebleken en dat was opnieuw het geval in februari 2012.

Daarnaast is er volgens hem sprake van een uptrend sinds mei 2010 en is een zogenoemde breakout niet te verwachten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$