Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 2221 tot 2225
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Groot verschil fysieke en papieren markt

Een uitgebreid stuk van Eric Sprott, misschien wel de koning van de zilvermarkt. Sprott legt kort en duidelijk uit waarom Amerika nog lang niet hersteld is van de grote recessie

Ook heeft hij het over het permanente probleem in Spanje en wat de impact hiervan is op de GOUDPRIJS.

Bron: Standaard.be
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Donkere wolken boven goud

De GOUDPRIJS moddert al maanden aan. Steeds meer berichten waarschuwen voor een aanstaande daling, terwijl de fundamenten almaar sterker worden. Waar moet het nu heen met goud?

Terwijl de aandelenmarkten hun weg zoeken tussen de slechte macro economische cijfers en de beter dan verwachte bedrijfsresultaten, staren beleggers in goud al een tijdje emotieloos voor zich uit. De prijs van hun favoriete edelmetaal zit al sinds vorige zomer in het slop. Na de prijspiek boven 1900 dollar ging het snel bergafwaarts met de GOUDPRIJS, richting 1500 dollar. Echter, de berichten die we destijds lazen in de media waren overwegend positief: de GOUDPRIJS maakte een gebruikelijke snoekduik binnen de opwaartse trend.

[...]

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 28 april 2012

Polen stapt ook in goud

Polen is een van de landen waar men het zwaar heeft door de economische crisis. Ook in Polen moet veel bezuinigd worden en leven veel mensen in armoede. BullionStreet heeft onderzoek gedaan naar de trends welke in Polen zijn waargenomen met betrekking tot de GOUDPRIJS. Opvallend is dat het potentieel binnen Polen om een grote speler op de goudmarkt te worden erg groot is. Berekend is dat wanneer Polen 1 procent van alle spaartegoeden in goud zou worden belegd Polen een goudreserve krijgt van 52 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Goudmijnen in verglijkbare situatie als in &lsquo80

Er is al veel geschreven over de onderwaardering van de goudmijnaandelen. De onderwaardering bereikt momenteel historische dieptepunten. Het gebrek aan vertrouwen in een blijvende ‘hoge’ goudkoers, doet investeerders afhaken waardoor deze aandelen voor een appel en een ei kunnen gekocht worden.

We bevinden ons nu in een gelijkaardige situatie als eind jaren ‘ 70 toen goud het ene record na het andere liet optekenen en de goudmijnen werden verwaarloosd. Als je de HUI-index vandaag vergelijkt met de GOUDPRIJS krijg je dit:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 april 2012

Is de stijgende goudtrend voorbij?

De GOUDPRIJS is het afgelopen decennia fors gestegen door onder andere de overheidstekorten, de opbouw van schulden en het printen van geld. Hoe ziet de situatie er vandaag de dag in Amerika uit?

De Amerikaanse schulden bedragen momenteel meer dan $ 15 biljoen, dit is ongeveer 100 % van het bbp. Amerika betaalde in 2011 voor $ 454 miljard aan intresten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$