Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2576 artikelen gevonden. Artikel 2226 tot 2230
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 15 maart 2012

Instapmoment goud

De GOUDPRIJS heeft sinds de top van USD 1.915 in september vorig jaar een forse correctie doorgemaakt en testte daarbij het voormalige uitbraakniveau van USD 1.550. Eind januari werd rond de USD 1.660 de correctie afgerond boven de dalende toppenlijn. Hierna werd de eerdere top van USD 1.800 getest wat, zoals verwacht, voor een nieuwe terugval zorgde. Goud nadert nu een belangrijke steunzone. De bovenkant hiervan ligt bij de sinds 2010 stijgende langetermijnbodemlijn van USD 1.610.

Bron: FinInfoBlog
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Waarom goudmijnen kopen?

De meeste ratio’s wijzen voor de sector op een unieke periode voor goudmijnaandelen. Enkele de crash van 2008 bood tot op heden nog wat betere koopjes aan. Een daarvan is de XAU/goud ratio zoals te zien is op onderstaande grafiek. We hebben zelden zoveel maal de XAU index (verzameling goudmijnaandelen) kunnen kopen met een ounce goud.

Meer nog, er is sprake van een ruime overschrijding van de +2 standaarddeviatie. Oftewel, de huidige situatie kwam in 95% van de tijd nooit voor! Aan de huidige GOUDPRIJS impliceert dit een koersdoel voor de XAU van 400 indexpunten: een verdubbeling vanaf het huidige niveau!

Bron: GoudVergelijker.nl
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Technische Analyse: Dead Cross in de maak?

De GOUDPRIJS is dinsdag tot onder de $1.700,- per troy ounce gedaald. Als we technisch naar de grafiek van de GOUDPRIJS kijken is er mogelijk een ‘dead cross’ in de maak. De dead cross is de tegenhanger van de golden cross. Deze technische indicatoren hebben te maken met de voortschrijdende gemiddelden, ofwel ‘moving averages’. De dead cross is over het algemeen een verkoop signaal, terwijl de golden cross normaliter aangeeft dat het een goed moment is om te kopen.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

QE3 of (nog) niet? Verwachting van GOUDPRIJS

Zoals de titel het al zegt, het is erop of eronder voor het goud de komende weken. Nu de grote vraag blijft hangen of er al dan niet een nieuwe ronde QE3 komt door de Fed op korte termijn blijft bij velen de mening nogal verdeeld hierover.

Laten we op zijn minst zeggen, 50% denkt dat het er snel aankomt en 50% denkt dat het er wel aankomt maar niet op hele korte termijn. Zelf behoor ik tot de twijfelaars, ik denk dat QE3 er hoe dan ook nog zal komen, later zelfs 4 en 5 enz… alleen zit ik nu op dit moment met de vraag waarom dat nu zo snel zal moeten nu er in de VS eindelijk een beetje schot in de zaak begint te komen. De werkgelegenheid neemt toe en de economie doet het nog redelijk momenteel door de impulsen van QE1 en QE2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 maart 2012

Goud/Zilver ratio voorspelt een opwaartse versnelling bij zilver!

De Goud/Zilver ratio flirt nog steeds met de magische grens van 50x. Maar er treden langzaam maar zeker fundamentele verschuivingen op in het technisch plaatje.

Het kortetermijn gemiddelde (50MA) zit in dalende lijn en het langetermijn gemiddelde (200MA) vlakt uit. Dit geeft aan dat de Goud/Zilver ratio aanstalte maakt om lager te duiken in de komende periode.

Een lagere Goud/Zilver ratio wijst op een RISK ON klimaat in de markten, waarbij de meeste activa stijgen in waarde. We zien dan niet enkel goud stijgen, maar vooral de prijs van zilver zal opwaarts versnellen.

Niet enkel op de korte termijn zit de Goud/Zilver ratio in dalende lijn, ook de onderstaande langetermijn grafiek van de ratio (sinds 1687!) laat een dubbele top zien, waarna de ratio in vrije val is geraakt.

De vorige fluctuaties van de Goud/Zilver ratio wijzen op een daling onder 20x in de komende jaren, waarbij de prijs van zilver de GOUDPRIJS duidelijk zal overstijgen in procentueel rendement.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$