Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 2226 tot 2230
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Onderdrukking GOUDPRIJS trekt ook aandacht Wall Street Journal

Beleggers in goud en zilver worden van tijd tot tijd behoorlijk op de proef gesteld door de soms heftige koersbewegingen van de metalen. De koersen van goud en zilver gaan af en toe zonder nieuws, of geheel tegen de strekking van het nieuws in, flink naar beneden. Afgelopen maandag was weer zo'n dag, waarin de GOUDPRIJS bij het openen van de Amerikaanse handel opeens wegzakte van $1660 naar $1648. Op zich geen grote daling, maar de verticale streep doet vermoeden dat iemand bezig was om de markt te overspoelen met contracten. De Wall Street Journal zag het gebeuren en schreef erover.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Laat u niet vangen door de volatiliteit

De GOUDPRIJS stagneert al enkele weken tussen de $ 1.600 en de $ 1.700, ruim genomen. Met deze stagnatie lijkt het vet van de soep voor de GOUDPRIJS, zeker na de correctie in de 2e jaarhelft van 2011 en die van begin dit jaar.

Historisch gezien zitten we nu ook midden in de rustigste periode voor goud. Eind augustus / begin september begint (nogmaals historisch gezien) de sterkere periode voor goud daar de vraag naar goud door particulieren oploopt door allerhande feesten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Banencijfers Amerika jagen goud de diepte in

Goud beleeft zware tijden op dit moment. Ook vandaag dook de prijs van goud weer naar beneden na aanleiding van een banenrapport uit de Verenigde Staten. In dit rapport staat de het aantal werklozen weer aan het toenemen is, waardoor extra steunmaatregelen om de economie op gang te houden worden verwacht.

De goudkoers begon de dag met een koers van 1649 dollar per troy ounce, maar daalde in de loop van de dag af naar een goudkoers in troy ounce van 1633 dollar. Ook berichten uit Europa hebben ervoor gezorgd dat de GOUDPRIJS aan het dalen is. De ECB heeft aangegeven dat de banken het goed doen en dat men erover denkt om de steunmaatregelen eerder af te bouwen mocht de stabiliteit blijven. Voorlopig houdt de ECB de rente op 1%.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Groot verschil fysieke en papieren markt

Een uitgebreid stuk van Eric Sprott, misschien wel de koning van de zilvermarkt. Sprott legt kort en duidelijk uit waarom Amerika nog lang niet hersteld is van de grote recessie

Ook heeft hij het over het permanente probleem in Spanje en wat de impact hiervan is op de GOUDPRIJS.

Bron: Standaard.be
Geplaatst: dinsdag 1 mei 2012

Donkere wolken boven goud

De GOUDPRIJS moddert al maanden aan. Steeds meer berichten waarschuwen voor een aanstaande daling, terwijl de fundamenten almaar sterker worden. Waar moet het nu heen met goud?

Terwijl de aandelenmarkten hun weg zoeken tussen de slechte macro economische cijfers en de beter dan verwachte bedrijfsresultaten, staren beleggers in goud al een tijdje emotieloos voor zich uit. De prijs van hun favoriete edelmetaal zit al sinds vorige zomer in het slop. Na de prijspiek boven 1900 dollar ging het snel bergafwaarts met de GOUDPRIJS, richting 1500 dollar. Echter, de berichten die we destijds lazen in de media waren overwegend positief: de GOUDPRIJS maakte een gebruikelijke snoekduik binnen de opwaartse trend.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$