Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 2226 tot 2230
Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud en zilver op weg naar nieuwe recordniveaus

De edelmetalen halen niet langer de voorpagina’s van de financiële pers, maar dat wil niet zeggen dat de prijsevolutie bij goud, zilver, platina enzovoort door de analisten niet op de voet wordt gevolgd. Sommige analisten blijven zelfs uitermate positief voor de edelmetalen.

Charles Nenner, stichter van CharlesNenner.com, heeft ondanks verschillende technische verkoopsignalen voor zowel goud als zilver toch opnieuw appetijt gekregen in goud en zilver. Nenner bouwde zijn posities in goud af toen de GOUDPRIJS vorig jaar steeg tot boven 1900 dollar.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Goud in consolidatiefase - Edelmetaal-Info

De hoeveelheid berichtjes in – zelfs de lokale – media over goud verstommen. GOUDPRIJS zakt wat weg, elke stijging wordt weer te niet gedaan. Zelfs aan het aantal bezoekers op deze website kun je het zien: goud is even uit de gratie. Goud gaat hand in hand met gewone aandelen omhoog of omlaag, maar net wat vaker omlaag dus. Speculanten, hedgefunds en de angsthazen verlaten het toneel. Er valt weer geld te verdienen met de 'gewone' bullmarket.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Chris Martenson over manipulatie van de GOUDPRIJS

Chris Martenson is van mening dat de GOUDPRIJS wordt gemanipuleerd, omdat goud een belangrijke barometer is voor ons geldsysteem. Een hoge GOUDPRIJS geeft aan dat er minder vertrouwen is in het ongedekte geldsysteem, dat op niets anders dan een misplaatst vertrouwen gebaseerd is.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

Goud en zilver lijden kleine verliezen vandaag

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce.

Nadat goud en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste internationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de GOUDPRIJS vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 maart 2012

GOUD: eerst nog een terugval of is de bodem al geplaatst in 2012?

Vele beleggers worstelen met de bovenstaande vraag. Gaat de prijs van goud nog eens (flink) terugvallen of hebben we de bodem voor 2012 al geplaatst?

Onderstaande grafiek van Jim Bianco (via BR) laat de stijging van de GOUDPRIJS zien met daarbij de procentuele correcties. Wat opvalt is dat de bodem in het verleden telkens werd geplaatst als de procentuele daling de grens van -20% overschreed.

Met de recente terugval van -18,5 procent hebben we net de magische grens van min 20 procent gemist. Dit vergroot de kans dat we ons mogen verwachten aan een bijkomende correctie.

Uiteraard, met al het negatieve sentiment omtrent goud, lijkt het niet ondenkbaar dat de bodem voor 2012 alweer geplaatst is. Het grafisch patroon lijkt dit gegevens alvast te bevestigen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$